Volgens het Amerikaans Antidopingagentschap USADA was Michele Ferrari een centrale figuur in de opkomst van Lance Armstrong. De organisatie zegt te kunnen bewijzen dat Armstrong tussen 1996 en 2006 intensief samenwerkte met de Italiaanse dopingarts.

Bankrekeningen

Volgens het USADA betaalde Lance Armstrong tussen 1996 en 2006 meer dan één miljoen dollar aan de omstreden Italiaanse dokter. Als bewijs hebben de Amerikaanse dopingjagers bankafschriften van een Zwitserse bankrekening die behoren tot een bedrijf van dr. Ferrari.

Deze gegevens ontkrachten Armstrongs claim dat hij zijn samenwerking met de Italiaan in 2004 stopzette. Extra belastend materiaal komt in de vorm van het e-mailverkeer tussen Ferrari, diens zoon en Armstrong. Die correspondentie bleef ook na 2004 voortduren.

Bloeddoping

Vlak voordat het document van USADA verscheen, gaf Armstrongs voormalige ploegmaat George Hincapie op zijn persoonlijke website dopinggebruik toe. De New Yorker verklaarde aan het USADA dat Armstrong hem in 2000 bij dokter Ferrari introduceerde. Volgens Hincapie kon hij van zijn diensten gebruik maken voor 15.000 dollar per jaar.

"Dr. Ferrari vertelde me dat de ploegartsen me zouden helpen bij bloeddoping. Dat deden ze ook", aldus Hincapie in zijn getuigenis. Hincapie werkte uiteindelijk van 2000 tot 2006 samen met Ferrari. (Belga/TV)

Volgens het Amerikaans Antidopingagentschap USADA was Michele Ferrari een centrale figuur in de opkomst van Lance Armstrong. De organisatie zegt te kunnen bewijzen dat Armstrong tussen 1996 en 2006 intensief samenwerkte met de Italiaanse dopingarts.Bankrekeningen Volgens het USADA betaalde Lance Armstrong tussen 1996 en 2006 meer dan één miljoen dollar aan de omstreden Italiaanse dokter. Als bewijs hebben de Amerikaanse dopingjagers bankafschriften van een Zwitserse bankrekening die behoren tot een bedrijf van dr. Ferrari. Deze gegevens ontkrachten Armstrongs claim dat hij zijn samenwerking met de Italiaan in 2004 stopzette. Extra belastend materiaal komt in de vorm van het e-mailverkeer tussen Ferrari, diens zoon en Armstrong. Die correspondentie bleef ook na 2004 voortduren.Bloeddoping Vlak voordat het document van USADA verscheen, gaf Armstrongs voormalige ploegmaat George Hincapie op zijn persoonlijke website dopinggebruik toe. De New Yorker verklaarde aan het USADA dat Armstrong hem in 2000 bij dokter Ferrari introduceerde. Volgens Hincapie kon hij van zijn diensten gebruik maken voor 15.000 dollar per jaar. "Dr. Ferrari vertelde me dat de ploegartsen me zouden helpen bij bloeddoping. Dat deden ze ook", aldus Hincapie in zijn getuigenis. Hincapie werkte uiteindelijk van 2000 tot 2006 samen met Ferrari. (Belga/TV)