Lance Armstrong heeft voor het eerst gesproken sinds zijn dopingbekentenis bij Oprah Winfrey. In een exclusief interview met Cyclingnews rekende de ex-wielrenner af met de voorzitter van de Internationale Wielerunie UCI. "Pat McQuaid probeert zich zo goed mogelijk in te dekken", zei Armstrong. Ook de vorige generaties moesten eraan geloven: "Geen enkele generatie was 'clean'. Niet die van Merckx, Hinault, LeMond, Coppi, Gimondi, Indurain, Anquetil, Bartali, en niet die van mij", besloot Armstrong het interview.

Armstrong herhaalde dat hij zich een zondebok voelt voor alle dopingzaken in het wielrennen, maar hij steunt de oprichting van een waarheids- en verzoeningscommissie door het Wereldantidopingagentschap WADA. "Dat is niet de beste manier om het wielrennen vooruit te helpen, het is de enige manier. Dit draait niet om een man, een team, een manager. Dit gaat om het wielrennen en eerlijk gezegd om alle uithoudingssporten. Een man en zijn team publiek lynchen, lost niks op."

Volgens Armstrong wou McQuaid niks weten van een waarheids- en verzoeningscommissie. "De UCI verdient geen plek rond de tafel. Pat McQuaid probeert zich voortdurend zo goed mogelijk in te dekken. Pathetisch."

'Geen enkele generatie was clean: niet die van Merckx, Hinault, ...'

"Mijn generatie verschilt niet van elke andere generatie. De 'hulp' is enkel geëvolueerd over de jaren heen, maar het is en blijft zo dat onze sport verschrikkelijk hard is. De Tour is in het leven geroepen als een 'stunt' en harde 'motherfuckers' hebben een eeuw deelgenomen terwijl ze zochten hoe ze de bovenhand op de anderen konden krijgen. Honderd jaar geleden sprong men op treinen en nu gebruiken we EPO. Geen enkele generatie was 'clean'. Niet die van Merckx,
Hinault, LeMond, Coppi, Gimondi, Indurain, Anquetil, Bartali, en niet die van mij", besloot Armstrong het interview. (Belga/SD)


Lance Armstrong heeft voor het eerst gesproken sinds zijn dopingbekentenis bij Oprah Winfrey. In een exclusief interview met Cyclingnews rekende de ex-wielrenner af met de voorzitter van de Internationale Wielerunie UCI. "Pat McQuaid probeert zich zo goed mogelijk in te dekken", zei Armstrong. Ook de vorige generaties moesten eraan geloven: "Geen enkele generatie was 'clean'. Niet die van Merckx, Hinault, LeMond, Coppi, Gimondi, Indurain, Anquetil, Bartali, en niet die van mij", besloot Armstrong het interview. Armstrong herhaalde dat hij zich een zondebok voelt voor alle dopingzaken in het wielrennen, maar hij steunt de oprichting van een waarheids- en verzoeningscommissie door het Wereldantidopingagentschap WADA. "Dat is niet de beste manier om het wielrennen vooruit te helpen, het is de enige manier. Dit draait niet om een man, een team, een manager. Dit gaat om het wielrennen en eerlijk gezegd om alle uithoudingssporten. Een man en zijn team publiek lynchen, lost niks op." Volgens Armstrong wou McQuaid niks weten van een waarheids- en verzoeningscommissie. "De UCI verdient geen plek rond de tafel. Pat McQuaid probeert zich voortdurend zo goed mogelijk in te dekken. Pathetisch." 'Geen enkele generatie was clean: niet die van Merckx, Hinault, ...'"Mijn generatie verschilt niet van elke andere generatie. De 'hulp' is enkel geëvolueerd over de jaren heen, maar het is en blijft zo dat onze sport verschrikkelijk hard is. De Tour is in het leven geroepen als een 'stunt' en harde 'motherfuckers' hebben een eeuw deelgenomen terwijl ze zochten hoe ze de bovenhand op de anderen konden krijgen. Honderd jaar geleden sprong men op treinen en nu gebruiken we EPO. Geen enkele generatie was 'clean'. Niet die van Merckx, Hinault, LeMond, Coppi, Gimondi, Indurain, Anquetil, Bartali, en niet die van mij", besloot Armstrong het interview. (Belga/SD)