De Spanjaard Ruben Plaza (Lampre-Merida) heeft zaterdag de twintigste en tevens voorlaatste etappe gewonnen in de Vuelta (Spa/WorldTour). Na 175,8 kilometer tussen San Lorenzo de El Escorial en Cercedilla haalde hij het na een knappe solo met meer dan een minuut voorsprong op de Portugees José Gonçalves en de Italiaan Alessandro De Marchi.

Plaza vormde geen gevaar voor het klassement van de favorieten en kreeg daarom een vrijgeleide. Hij reed bijna de hele wedstrijd op kop. In de achtergrond brak de strijd om de rode leiderstrui op de voorlaatste helling van de dag helemaal los.

De Nederlander Tom Dumoulin, die met zes seconden voorsprong op de Italiaan Fabio Aru (Astana) aan de etappe was begonnen, kreeg een zware inzinking en moest zijn concurrenten laten rijden. Aru hield met de hulp van zijn Astana-ploegmaats stand en neemt zo de leiderstrui over van de Nederlander, die naar de zesde plaats tuimelt. De Spanjaard Joaquim Rodriguez volgt in de stand op de tweede plaats, op 1:17 van Aru. De Pool Rafal Majka is derde op 1:29.

Zondag wordt deze Vuelta afgesloten met een korte rit richting de hoofdstad Madrid. (Belga)

De Spanjaard Ruben Plaza (Lampre-Merida) heeft zaterdag de twintigste en tevens voorlaatste etappe gewonnen in de Vuelta (Spa/WorldTour). Na 175,8 kilometer tussen San Lorenzo de El Escorial en Cercedilla haalde hij het na een knappe solo met meer dan een minuut voorsprong op de Portugees José Gonçalves en de Italiaan Alessandro De Marchi.Plaza vormde geen gevaar voor het klassement van de favorieten en kreeg daarom een vrijgeleide. Hij reed bijna de hele wedstrijd op kop. In de achtergrond brak de strijd om de rode leiderstrui op de voorlaatste helling van de dag helemaal los. De Nederlander Tom Dumoulin, die met zes seconden voorsprong op de Italiaan Fabio Aru (Astana) aan de etappe was begonnen, kreeg een zware inzinking en moest zijn concurrenten laten rijden. Aru hield met de hulp van zijn Astana-ploegmaats stand en neemt zo de leiderstrui over van de Nederlander, die naar de zesde plaats tuimelt. De Spanjaard Joaquim Rodriguez volgt in de stand op de tweede plaats, op 1:17 van Aru. De Pool Rafal Majka is derde op 1:29.Zondag wordt deze Vuelta afgesloten met een korte rit richting de hoofdstad Madrid. (Belga)