Bart Wellens kan de verjaardag van dochtertje Lily zaterdag thuis vieren. De veldrijder heeft vrijdagavond na bijna een week het UZ Antwerpen mogen verlaten. De 33-jarige Wellens was er vorige zaterdagnacht opgenomen, nadat een bacteriële of virale infectie een ontsteking van de hartspier had veroorzaakt.

"Het was een moeilijke tijd, ik heb lang niet doorgehad hoe ernstig de situatie was", vertelde Wellens aan vtm bij het verlaten van het hospitaal. "Ik heb er alle vertrouwen in dat de dokters de oorzaak zullen vinden van wat ik heb gehad. Ik heb heel goede zorgen gehad, zowel in Geel als in Antwerpen, en ben daar dankbaar voor."

Doping
Dinsdag geeft de renner van Telenet-Fidea een persconferentie, waar hij ook zal reageren op de dopinginsinuaties. "Ik vind het erg dat ze dat schrijven, maar dinsdag vertel ik meer", was het enige dat hij nu al kwijt wou. (Belga/TE)

Bart Wellens kan de verjaardag van dochtertje Lily zaterdag thuis vieren. De veldrijder heeft vrijdagavond na bijna een week het UZ Antwerpen mogen verlaten. De 33-jarige Wellens was er vorige zaterdagnacht opgenomen, nadat een bacteriële of virale infectie een ontsteking van de hartspier had veroorzaakt. "Het was een moeilijke tijd, ik heb lang niet doorgehad hoe ernstig de situatie was", vertelde Wellens aan vtm bij het verlaten van het hospitaal. "Ik heb er alle vertrouwen in dat de dokters de oorzaak zullen vinden van wat ik heb gehad. Ik heb heel goede zorgen gehad, zowel in Geel als in Antwerpen, en ben daar dankbaar voor." Doping Dinsdag geeft de renner van Telenet-Fidea een persconferentie, waar hij ook zal reageren op de dopinginsinuaties. "Ik vind het erg dat ze dat schrijven, maar dinsdag vertel ik meer", was het enige dat hij nu al kwijt wou. (Belga/TE)