Bart Wellens is opgenomen op de dienst intensieve zorgen van het ziekenhuis van Antwerpen met ernstige problemen aan de hartspier. De veldrijder kan bijgevolg niet starten op het Belgisch Kampioenschap in Hooglede-Gits. Zijn toestand is momenteel onder controle en stabiel. Dat verklaarde manager Hans Van Kasteren

Wellens was een van de schaduwfavorieten en had eerder nog laten weten dat hij een medaille ambieerde. De problemen staken zaterdagnamiddag de kop op. Een uur nadat hij op training aan broer Geert nog vertelde dat hij superbenen had en dat hij zich bekwaam achtte op in Hooglede-Gits kampioen te worden, kreeg Wellens een grieperig gevoel. Daarop begon zijn lichaamstemperatuur met het uur te stijgen. Rond 22 uur ging die temperatuur naar veertig graden en werd Bart overgebracht naar het ziekenhuis in Geel.

Daar kreeg Wellens om 3u30 problemen met de hartspier zodat hij moest overgebracht worden naar het UZ Antwerpen waar men een tijdlang voor zijn leven gevreesd heeft. Zijn echtgenote Lentl bleef al die tijd bij hem. Gelukkig is zijn toestand nu stabiel maar het seizoen van Bart Wellens zit er natuurlijk op.

Sven Nys heeft rugproblemen

Sven Nys komt zondag om 15u00 zeker aan de start van het BK veldrijden in Hooglede-Gits. Dat heeft hij zelf laten weten via Twitter. "Met of zonder pijn", klonk het bij de topfavoriet, die met een geblokkeerde rug sukkelde.

De zevenvoudige Belgische kampioen was 's ochtends opgestaan met een geblokkeerde rug en was naar de dokter getrokken. "Op weg naar de dokter in plaats van naar Hooglede, hopelijk komt het goed, rug geblokkeerd", klonk het eerst. Een klein uurtje later kwam er al iets geruststellender nieuws. "Rug gedeblokkeerd, ik zal starten met of zonder pijn. Nu al bedankt aan alle mensen die mij deze morgen uit de nood hebben geholpen", twitterde hij.

De 'Kannibaal van Baal' is de te kloppen man op het BK. Op het zware en modderige parcours van Hooglede-Gits zullen deze namiddag alle ogen op hem gericht zijn. (Belga/INM)

Bart Wellens is opgenomen op de dienst intensieve zorgen van het ziekenhuis van Antwerpen met ernstige problemen aan de hartspier. De veldrijder kan bijgevolg niet starten op het Belgisch Kampioenschap in Hooglede-Gits. Zijn toestand is momenteel onder controle en stabiel. Dat verklaarde manager Hans Van Kasteren Wellens was een van de schaduwfavorieten en had eerder nog laten weten dat hij een medaille ambieerde. De problemen staken zaterdagnamiddag de kop op. Een uur nadat hij op training aan broer Geert nog vertelde dat hij superbenen had en dat hij zich bekwaam achtte op in Hooglede-Gits kampioen te worden, kreeg Wellens een grieperig gevoel. Daarop begon zijn lichaamstemperatuur met het uur te stijgen. Rond 22 uur ging die temperatuur naar veertig graden en werd Bart overgebracht naar het ziekenhuis in Geel. Daar kreeg Wellens om 3u30 problemen met de hartspier zodat hij moest overgebracht worden naar het UZ Antwerpen waar men een tijdlang voor zijn leven gevreesd heeft. Zijn echtgenote Lentl bleef al die tijd bij hem. Gelukkig is zijn toestand nu stabiel maar het seizoen van Bart Wellens zit er natuurlijk op. Sven Nys heeft rugproblemen Sven Nys komt zondag om 15u00 zeker aan de start van het BK veldrijden in Hooglede-Gits. Dat heeft hij zelf laten weten via Twitter. "Met of zonder pijn", klonk het bij de topfavoriet, die met een geblokkeerde rug sukkelde. De zevenvoudige Belgische kampioen was 's ochtends opgestaan met een geblokkeerde rug en was naar de dokter getrokken. "Op weg naar de dokter in plaats van naar Hooglede, hopelijk komt het goed, rug geblokkeerd", klonk het eerst. Een klein uurtje later kwam er al iets geruststellender nieuws. "Rug gedeblokkeerd, ik zal starten met of zonder pijn. Nu al bedankt aan alle mensen die mij deze morgen uit de nood hebben geholpen", twitterde hij. De 'Kannibaal van Baal' is de te kloppen man op het BK. Op het zware en modderige parcours van Hooglede-Gits zullen deze namiddag alle ogen op hem gericht zijn. (Belga/INM)