De vijftiende etappe was een overgangsrit in het Centraal Massief over 189,5 km met start in Laissac-Sévérac l'Eglise en aankomst na 189,5 km in Le Puy-en-Velay. De Italiaan Diego Ulissi werd tweede op negentien seconden, de Fransman Tony Gallopin derde. Jan Bakelants en Serge Pauwels werden respectievelijk achtste en tiende.

Zoals verwacht kregen de vluchters voluit hun kans in deze etappe, die met twee beklimmingen van eerste, één van derde en één van vierde categorie behoorlijk heuvelachtig was. De vlucht van de dag werd uiteindelijk gevormd door 28 renners, onder hen zaten vier Belgen (Tiesj Benoot, Jan Bakelants, Thomas De Gendt en Serge Pauwels). Het peloton liet begaan, de vluchters mochten hun gang gaan.

Met nog ruim 60 km te gaan ging Tony Martin er alleen vandoor. In het peloton versnelde AG2R fors in dienst van kopman Romain Bardet, net op dat moment reed Froome lek. Vooraan gingen Pauwels en Warren Barguil op 35 km van de streep alleen op zoek naar Martin, bolletjestrui Barguil was niet veel later alleen leider en na een tijdje zaten tien renners vooraan (met Belgen Pauwels en Benoot). In de achterhoede had Froome de scheve situatie rechtgetrokken.

Bauke Mollema achtte dan zijn moment gekomen en ging solo, op 18 kilometer van de streep bedroeg zijn voorsprong een halve minuut. Barguil, Gallopin, Primoz Roglic en Ulissi trokken in de achtervolging, maar kregen het gaatje nooit dicht. Mollema hield stand en pakte de zege. Froome en de rest van de favorieten finishten op ruim zes minuten, de Brit behoudt zijn gele trui.

Maandag genieten de renners van hun tweede rustdag in deze Tour, dinsdag mogen ze in de zestiende etappe over 165 km van Le Puy-en-Velay naar Romans-sur-Isère. Onderweg wachten een colletje van derde categorie en één van vierde.

De vijftiende etappe was een overgangsrit in het Centraal Massief over 189,5 km met start in Laissac-Sévérac l'Eglise en aankomst na 189,5 km in Le Puy-en-Velay. De Italiaan Diego Ulissi werd tweede op negentien seconden, de Fransman Tony Gallopin derde. Jan Bakelants en Serge Pauwels werden respectievelijk achtste en tiende.Zoals verwacht kregen de vluchters voluit hun kans in deze etappe, die met twee beklimmingen van eerste, één van derde en één van vierde categorie behoorlijk heuvelachtig was. De vlucht van de dag werd uiteindelijk gevormd door 28 renners, onder hen zaten vier Belgen (Tiesj Benoot, Jan Bakelants, Thomas De Gendt en Serge Pauwels). Het peloton liet begaan, de vluchters mochten hun gang gaan. Met nog ruim 60 km te gaan ging Tony Martin er alleen vandoor. In het peloton versnelde AG2R fors in dienst van kopman Romain Bardet, net op dat moment reed Froome lek. Vooraan gingen Pauwels en Warren Barguil op 35 km van de streep alleen op zoek naar Martin, bolletjestrui Barguil was niet veel later alleen leider en na een tijdje zaten tien renners vooraan (met Belgen Pauwels en Benoot). In de achterhoede had Froome de scheve situatie rechtgetrokken. Bauke Mollema achtte dan zijn moment gekomen en ging solo, op 18 kilometer van de streep bedroeg zijn voorsprong een halve minuut. Barguil, Gallopin, Primoz Roglic en Ulissi trokken in de achtervolging, maar kregen het gaatje nooit dicht. Mollema hield stand en pakte de zege. Froome en de rest van de favorieten finishten op ruim zes minuten, de Brit behoudt zijn gele trui. Maandag genieten de renners van hun tweede rustdag in deze Tour, dinsdag mogen ze in de zestiende etappe over 165 km van Le Puy-en-Velay naar Romans-sur-Isère. Onderweg wachten een colletje van derde categorie en één van vierde.