In de rit over 182,9 km van Lorient naar Pontivy werd zoals verwacht gesprint voor de overwinning, maar de aanloop werd ontsierd door verschillende valpartijen. Zo viel Roglic op zijn linkerzijde met nog tien kilometer voor de boeg. Op vier kilometer van de meet viel er nog een valpartij te noteren, met onder anderen Pogacar als slachtoffer.

Ook in de sprint was er nog een valpartij met Sagan en Ewan. Merlier behield de focus en haalde het voor zijn ploeggenoot Jasper Philipsen en de Fransman Nacer Bouhanni.

Voor Alpecin-Fenix is het al de tweede ritzege, nadat Mathieu van der Poel zondag een dubbelslag lukte.

Eerder op de dag vielen ook oud-winnaar Geraint Thomas en Robert Gesink, die met een sleutelbeenbreuk afstapte.

Dinsdag staat een 150,4 km lange etappe tussen Redon en Fougères op het programma. Het vlak tot glooiend parcours zal waarschijnlijk uitmonden in een sprintersfestival.

In de rit over 182,9 km van Lorient naar Pontivy werd zoals verwacht gesprint voor de overwinning, maar de aanloop werd ontsierd door verschillende valpartijen. Zo viel Roglic op zijn linkerzijde met nog tien kilometer voor de boeg. Op vier kilometer van de meet viel er nog een valpartij te noteren, met onder anderen Pogacar als slachtoffer. Ook in de sprint was er nog een valpartij met Sagan en Ewan. Merlier behield de focus en haalde het voor zijn ploeggenoot Jasper Philipsen en de Fransman Nacer Bouhanni. Voor Alpecin-Fenix is het al de tweede ritzege, nadat Mathieu van der Poel zondag een dubbelslag lukte. Eerder op de dag vielen ook oud-winnaar Geraint Thomas en Robert Gesink, die met een sleutelbeenbreuk afstapte. Dinsdag staat een 150,4 km lange etappe tussen Redon en Fougères op het programma. Het vlak tot glooiend parcours zal waarschijnlijk uitmonden in een sprintersfestival.