Belgisch kampioen Philippe Gilbert en Tourritwinnaar Greg Van Avermaet zijn begin augustus de Belgische speerpunten op de olympische wegrit in het Braziliaanse Rio De Janeiro. Hoewel bondscoach Kevin De Weert door het zware parcours eerder had laten optekenen liever met één klassieke renner richting Brazilië te trekken, rekent hij nu vol op het BMC-duo voor een olympische medaille.

Met Tim Wellens, recent op imponerende wijze eindwinnaar van de Ronde van Polen, heeft België een extra wapen in de ploeg. Serge Pauwels ziet zijn goede Tour beloond met een selectie. Vorig jaar werd hij al tweede op het testevent in Rio.

De verrassing in de selectie is de 20-jarige Laurens De Plus. De renner van Etixx-Quick Step is nog maar aan zijn eerste profjaar toe, maar reed onlangs nog een sterk Belgisch kampioenschap en mag zich al opmaken voor zijn eerste kilometers in dienst van de Belgische nationale ploeg. (JF)

Belgisch kampioen Philippe Gilbert en Tourritwinnaar Greg Van Avermaet zijn begin augustus de Belgische speerpunten op de olympische wegrit in het Braziliaanse Rio De Janeiro. Hoewel bondscoach Kevin De Weert door het zware parcours eerder had laten optekenen liever met één klassieke renner richting Brazilië te trekken, rekent hij nu vol op het BMC-duo voor een olympische medaille. Met Tim Wellens, recent op imponerende wijze eindwinnaar van de Ronde van Polen, heeft België een extra wapen in de ploeg. Serge Pauwels ziet zijn goede Tour beloond met een selectie. Vorig jaar werd hij al tweede op het testevent in Rio. De verrassing in de selectie is de 20-jarige Laurens De Plus. De renner van Etixx-Quick Step is nog maar aan zijn eerste profjaar toe, maar reed onlangs nog een sterk Belgisch kampioenschap en mag zich al opmaken voor zijn eerste kilometers in dienst van de Belgische nationale ploeg. (JF)