Dat schrijven de kranten van Mediahuis.

De verdachten zouden via complexe fraudesystemen voor 'aanzienlijke bedragen' belastingen hebben ontdoken. Het onderzoek liep al jaren, maandag had de bevoegde procureur de eindvordering klaar, uitgerekend een dag voor de 60ste verjaardag van Lefevere.

Eerdere schikking

'Het gaat om een zaak van belastingontduiking waarbij het met complexe fraude­systemen de bedoeling was inkomsten van wielrenners verborgen te houden voor de fiscus', klinkt het bij het parket.

Opvallend is dat Boonen en enkele andere renners nochtans in 2013 al een schikking troffen en grote bedragen terugbetaalden aan de fiscus. Toch ontlopen ze een proces dus niet, al bestaat de kans dat het alsnog tot een deal met justitie komt.

Ploegleider Patrick ­Lefevere wilde maandagavond niet rea­geren op de door­verwijzing. (Belga/RR)

Dat schrijven de kranten van Mediahuis.De verdachten zouden via complexe fraudesystemen voor 'aanzienlijke bedragen' belastingen hebben ontdoken. Het onderzoek liep al jaren, maandag had de bevoegde procureur de eindvordering klaar, uitgerekend een dag voor de 60ste verjaardag van Lefevere.'Het gaat om een zaak van belastingontduiking waarbij het met complexe fraude­systemen de bedoeling was inkomsten van wielrenners verborgen te houden voor de fiscus', klinkt het bij het parket. Opvallend is dat Boonen en enkele andere renners nochtans in 2013 al een schikking troffen en grote bedragen terugbetaalden aan de fiscus. Toch ontlopen ze een proces dus niet, al bestaat de kans dat het alsnog tot een deal met justitie komt.Ploegleider Patrick ­Lefevere wilde maandagavond niet rea­geren op de door­verwijzing. (Belga/RR)