Belgisch kampioen Tom Boonen (Omega Pharma-Quick Step) neemt deel aan de Ronde van Picardië, een Franse driedaagse rittenkoers die vrijdag van start gaat. Eerder meldde Boonen al dat hij de Ronde van Californië, waar hij normaal aan de start zou verschijnen, dit jaar links laat liggen omdat hij onvoldoende hersteld is van de blessures die hij opliep bij zijn val in de Ronde van Vlaanderen.

"De Ronde van Californië duurt enkele dagen langer en het parkoers is ook lastiger. Na mijn val in Vlaanderens Mooiste heb ik nog steeds pijn aan de heup en aan mijn rug, maar het gaat wel elke dag iets beter", aldus Boonen.

Ronde van Picardië is ideale opstap

In de Ronde van Picardië moet Boonen opnieuw wat competitieritme opdoen met het oog op de rest van het seizoen. "Tom gaat nog maar twee weken voluit op training", vulde sportdirecteur Wilfried Peeters aan. "We beschouwen de Ronde van Picardië als de ideale opstap om hem opnieuw in competitie te krijgen. Na de driedaagse werken we voort aan de opbouw van zijn conditie. De rest van zijn programma wordt de eerstvolgende dagen vastgelegd." (Belga/INM)

Belgisch kampioen Tom Boonen (Omega Pharma-Quick Step) neemt deel aan de Ronde van Picardië, een Franse driedaagse rittenkoers die vrijdag van start gaat. Eerder meldde Boonen al dat hij de Ronde van Californië, waar hij normaal aan de start zou verschijnen, dit jaar links laat liggen omdat hij onvoldoende hersteld is van de blessures die hij opliep bij zijn val in de Ronde van Vlaanderen. "De Ronde van Californië duurt enkele dagen langer en het parkoers is ook lastiger. Na mijn val in Vlaanderens Mooiste heb ik nog steeds pijn aan de heup en aan mijn rug, maar het gaat wel elke dag iets beter", aldus Boonen. Ronde van Picardië is ideale opstap In de Ronde van Picardië moet Boonen opnieuw wat competitieritme opdoen met het oog op de rest van het seizoen. "Tom gaat nog maar twee weken voluit op training", vulde sportdirecteur Wilfried Peeters aan. "We beschouwen de Ronde van Picardië als de ideale opstap om hem opnieuw in competitie te krijgen. Na de driedaagse werken we voort aan de opbouw van zijn conditie. De rest van zijn programma wordt de eerstvolgende dagen vastgelegd." (Belga/INM)