Wiggins is de eerste Brit ooit die de gele trui vier dagen in één Tour draagt. Hij doet daarmee beter dan de drie dagen van Chris Boardman (1994) en David Millar (2000).

Hij gold voor de start van de Tour als een van de favorieten voor de eindzege, te meer na zijn overwinningen in Parijs-Nice, de Dauphiné Libéré en de Ronde van Romandië. Wiggins is na 10 etappes leider in de Tour, met een kleine twee minuten voorsprong op Cadel Evans.

De Brit raakt gefrustreerd van keer op keer te moeten antwoorden op vragen over doping. "Ik zou mij niet moeten verantwoorden," aldus Wiggins. "Het is niet zo dat ik uit het niets kom. Ik ben drie keer Olympisch kampioen op de baan geweest, ik werd al eens vierde in de Tour en vorig jaar derde in de Vuelta. Ik ben al vaak gecontroleerd. Wat kan ik meer doen? Ik weet het niet." (KVDA)

Wiggins is de eerste Brit ooit die de gele trui vier dagen in één Tour draagt. Hij doet daarmee beter dan de drie dagen van Chris Boardman (1994) en David Millar (2000). Hij gold voor de start van de Tour als een van de favorieten voor de eindzege, te meer na zijn overwinningen in Parijs-Nice, de Dauphiné Libéré en de Ronde van Romandië. Wiggins is na 10 etappes leider in de Tour, met een kleine twee minuten voorsprong op Cadel Evans. De Brit raakt gefrustreerd van keer op keer te moeten antwoorden op vragen over doping. "Ik zou mij niet moeten verantwoorden," aldus Wiggins. "Het is niet zo dat ik uit het niets kom. Ik ben drie keer Olympisch kampioen op de baan geweest, ik werd al eens vierde in de Tour en vorig jaar derde in de Vuelta. Ik ben al vaak gecontroleerd. Wat kan ik meer doen? Ik weet het niet." (KVDA)