De toekomstige Belgische wielerformatie Omega Pharma-Quick.Step heeft de Deense voormalige wielrenner Brian Holm (48) gestrikt als ploegleider voor de volgende twee seizoenen.

Omega Pharma-Quick.Step en Holm bereikten gisteren een akkoord, zo maakte Quick.Step vandaag bekend. "We kennen Brian al heel lang. Hij heeft goed werk geleverd bij andere teams. Hij is iemand die een ploeg kan motiveren", aldus teammanager Patrick Lefevere.

Holm beëindigde in 1998 zijn loopbaan als renner en ging een jaar later al aan de slag als ploegleider. In 2003 belandde hij bij het Duitse Telekom, de laatste jaren was hij actief bij HTC-Highroad. (Belga/KVDA)

De toekomstige Belgische wielerformatie Omega Pharma-Quick.Step heeft de Deense voormalige wielrenner Brian Holm (48) gestrikt als ploegleider voor de volgende twee seizoenen. Omega Pharma-Quick.Step en Holm bereikten gisteren een akkoord, zo maakte Quick.Step vandaag bekend. "We kennen Brian al heel lang. Hij heeft goed werk geleverd bij andere teams. Hij is iemand die een ploeg kan motiveren", aldus teammanager Patrick Lefevere. Holm beëindigde in 1998 zijn loopbaan als renner en ging een jaar later al aan de slag als ploegleider. In 2003 belandde hij bij het Duitse Telekom, de laatste jaren was hij actief bij HTC-Highroad. (Belga/KVDA)