Voor Cavendish was dat meteen zijn vijfde rit uit deze 98e Tour. Daardoor staat hij nu voor het eerst in de groene trui op het Parijse podium, met wat zijn twintigste Tourritoverwinning is.

Het was een rustige laatste rit. De strijd brak pas los met nog vijftig kilometer in zicht, toen zes man ontsnapte: Swift, Paulinho, Koren, Bak, Riblon en Roy. Die laatste bewees meteen waarom hij de naam heeft de meest op aanvallen gebrande renner te zijn in deze Tour. Het peloton liet echter nooit meer dan een minuut voorsprong toe.

Op het podium met de broers

Cadel Evans, die zijn eerste Touroverwinning binnenrijfde, kreeg felicitaties van onder meer Andy en Fränk Schleck, Gilbert, Vanendert en drievoudig Tour-winnaar Contador. Naast hem op het podium staan de broers Andy en Fränk Schleck. De bolletjestrui siert de bast van Sanchez, de groene spant rond Cavendish' borst. (SD)

Voor Cavendish was dat meteen zijn vijfde rit uit deze 98e Tour. Daardoor staat hij nu voor het eerst in de groene trui op het Parijse podium, met wat zijn twintigste Tourritoverwinning is. Het was een rustige laatste rit. De strijd brak pas los met nog vijftig kilometer in zicht, toen zes man ontsnapte: Swift, Paulinho, Koren, Bak, Riblon en Roy. Die laatste bewees meteen waarom hij de naam heeft de meest op aanvallen gebrande renner te zijn in deze Tour. Het peloton liet echter nooit meer dan een minuut voorsprong toe. Op het podium met de broers Cadel Evans, die zijn eerste Touroverwinning binnenrijfde, kreeg felicitaties van onder meer Andy en Fränk Schleck, Gilbert, Vanendert en drievoudig Tour-winnaar Contador. Naast hem op het podium staan de broers Andy en Fränk Schleck. De bolletjestrui siert de bast van Sanchez, de groene spant rond Cavendish' borst. (SD)