"De motor zit in mijn lichaam. Dat is nog beter", zei Cancellara op een persconferentie vrijdag, de dag voor de start van de Ronde van Zwitserland.

"Ik ben een profrenner en doe elke dag mijn best. Ik weet wat ik gewonnen heb, en ik weet hoe ik gewonnen heb. De tien voorbije jaar volstaan om aan te tonen dat ik geen motor nodig heb op de fiets.

Eind mei werd op de videowebsite YouTube een filmpje verspreid dat liet uitschijnen dat Cancellara bij zijn demarrages in de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix een in zijn fiets ingewerkte motor aanschakelde.

"Dat filmpje is vals", viel Cancellara's teammanager Bjarne Riis bij Team Saxo Bank vrijdag in. "Het is niet in real time. Het is gemonteerd vanaf de rechtstreekse uitzending".

"De motor zit in mijn lichaam. Dat is nog beter", zei Cancellara op een persconferentie vrijdag, de dag voor de start van de Ronde van Zwitserland. "Ik ben een profrenner en doe elke dag mijn best. Ik weet wat ik gewonnen heb, en ik weet hoe ik gewonnen heb. De tien voorbije jaar volstaan om aan te tonen dat ik geen motor nodig heb op de fiets. Eind mei werd op de videowebsite YouTube een filmpje verspreid dat liet uitschijnen dat Cancellara bij zijn demarrages in de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix een in zijn fiets ingewerkte motor aanschakelde. "Dat filmpje is vals", viel Cancellara's teammanager Bjarne Riis bij Team Saxo Bank vrijdag in. "Het is niet in real time. Het is gemonteerd vanaf de rechtstreekse uitzending".