Cavendish won met de vlakke slotetappe zijn vijfde ritzege in deze Giro. Ook de rode puntentrui is voor de Brit.

Na 199 kilometer tussen Riese Pio X en Brescia kwam Cavendish na een massasprint als eerste over de meet. Hij finishte voor de Italianen Sacha Modolo (Bardiani Valvole-CSF Inox) en Elia Viviani(Cannondale).

De roze leiderstrui gaat naar Vincenzo Nibali. De Italiaan behaalt zijn eerste eindoverwinning in de Giro en volgt de Canadees Ryder Hesjedal op.

Nibali werd in 2010 al eens derde en een jaar later tweede in de Ronde van Italië. Vorig jaar verscheen hij er niet aan de start en zette hij alles op de Ronde van Frankrijk, wat hem in juli op het podium in Parijs een derde plaats opleverde.

Dit seizoen had hij de goede vorm al snel te pakken, wat resulteerde in eindwinst in Tirreno-Adriatico en de Ronde van Trentino. (Belga/TE)

Cavendish won met de vlakke slotetappe zijn vijfde ritzege in deze Giro. Ook de rode puntentrui is voor de Brit. Na 199 kilometer tussen Riese Pio X en Brescia kwam Cavendish na een massasprint als eerste over de meet. Hij finishte voor de Italianen Sacha Modolo (Bardiani Valvole-CSF Inox) en Elia Viviani(Cannondale). De roze leiderstrui gaat naar Vincenzo Nibali. De Italiaan behaalt zijn eerste eindoverwinning in de Giro en volgt de Canadees Ryder Hesjedal op. Nibali werd in 2010 al eens derde en een jaar later tweede in de Ronde van Italië. Vorig jaar verscheen hij er niet aan de start en zette hij alles op de Ronde van Frankrijk, wat hem in juli op het podium in Parijs een derde plaats opleverde. Dit seizoen had hij de goede vorm al snel te pakken, wat resulteerde in eindwinst in Tirreno-Adriatico en de Ronde van Trentino. (Belga/TE)