'Chris Froome gaat voor dubbel Giro-Tour'

27/11/17 om 13:14 - Bijgewerkt om 16:14

Chris Froome start in 2018 in de Giro én de Tour de France.

'Chris Froome gaat voor dubbel Giro-Tour'

© Mark Eite/AFLO

Dat meldt een bron binnen RCS, organisator van de Ronde van Italië, aan de Nederlandse krant De Telegraaf. Een verrassing, want eerder had Froome te kennen gegeven all-in te gaan voor een vijfde Touroverwinning. En dan zou de Brit het toch niet riskeren om ervoor een zware Giro af te werken, en met minder frisse benen aan de Tour te beginnen.

Toch wil Froome het er nu toch op wagen, al moeten hij en Team Sky het nieuws wel nog officieel bevestigen. Niet toevallig allicht retweette de Skyrenner deze voormiddag al een bericht van de Giro-organisatie over waar de tijdritten mogelijk zullen plaatsvinden.

Het Britse magazine Cycling Weekly sprak intussen ook met verschillende insiders, die zeggen dat de deal rond zou moeten zijn. Froome zou volgens bronnen van CW een bedrag van 2 miljoen euro krijgen om te starten. Geld dat vooral zou komen vanuit Israël, waar de eerste drie ritten van de Giro zullen plaatsvinden, als promotie voor het toerisme in het land.

Eddy Merckx en Bernard Hinault, die Froome al hadden opgeroepen om richting Italië te trekken en wielergeschiedenis te schrijven, zullen het nieuws graag horen.

Met een eindzege in de Giro zou de Skyrenner, na de (al unieke) dubbel Tour-Vuelta in 2017, de eerste renner worden die drie opeenvolgende grote rondes wint sinds Hinault (Giro/Tour in 1982, Vuelta in het voorjaar van 1983). Wint hij daarna ook de Tour, dan evenaart hij Merckx' record met vier zeges op rij in een grote ronde (Giro/Tour 1972, Vuelta/Giro 1973).

Onze partners