Zijn ploeg heeft het besluit nog niet bekendgemaakt.

Froome reed vorige maand de Tour de France uit op een anonieme 133e plaats en kende daarna gezondheidsproblemen, waarvan hij pas net is hersteld. 'Ik begin me juist weer een beetje beter te voelen en wil me niet halsoverkop onvolledig voorbereid in een volgende grote ronde storten', zei de Brit, die ook vier keer de Tour de France won. 'Ik kijk uit naar de rest van het seizoen nu de problemen die me dit jaar hinderden zijn opgelost.'

Volgens de wielerwebsite zal Froome in plaats van de Vuelta de Ronde van Duitsland en de klassieker de Ronde van Lombardije rijden.

Zijn ploeg heeft het besluit nog niet bekendgemaakt.Froome reed vorige maand de Tour de France uit op een anonieme 133e plaats en kende daarna gezondheidsproblemen, waarvan hij pas net is hersteld. 'Ik begin me juist weer een beetje beter te voelen en wil me niet halsoverkop onvolledig voorbereid in een volgende grote ronde storten', zei de Brit, die ook vier keer de Tour de France won. 'Ik kijk uit naar de rest van het seizoen nu de problemen die me dit jaar hinderden zijn opgelost.'Volgens de wielerwebsite zal Froome in plaats van de Vuelta de Ronde van Duitsland en de klassieker de Ronde van Lombardije rijden.