De leiding van Team Ineos achtte hem na zijn zware val vorig jaar nog niet in staat in Frankrijk een gooi naar de macht te doen. 'Dat was een teleurstelling, maar die heb ik inmiddels voor 100 procent verwerkt', aldus Froome. 'Ook in de Tirreno probeer ik per dag beter te worden. Ik ben ervan overtuigd dat ik nog jaren op het hoogste niveau mee kan. Dat veel zogenoemde deskundigen daaraan twijfelen, motiveert mij alleen maar. Ik heb veel vertrouwen dat het goed gaat komen.'

Froome (35) fietst vanaf komend seizoen voor Team Israel Start-Up Nation. Daar rijden met Jenthe Biermans, Ben Hermans en Tom Van Asbroeck momenteel drie Belgen. Zijn nieuwe teamleiding liet al weten 'de Messi van het wielrennen' in huis te hebben gehaald.

De Duitser Pascal Ackermann (BORA-hansgrohe) won de eerste twee etappes in Tirreno-Adriatico. De rittenwedstrijd duurt nog tot maandag.

De leiding van Team Ineos achtte hem na zijn zware val vorig jaar nog niet in staat in Frankrijk een gooi naar de macht te doen. 'Dat was een teleurstelling, maar die heb ik inmiddels voor 100 procent verwerkt', aldus Froome. 'Ook in de Tirreno probeer ik per dag beter te worden. Ik ben ervan overtuigd dat ik nog jaren op het hoogste niveau mee kan. Dat veel zogenoemde deskundigen daaraan twijfelen, motiveert mij alleen maar. Ik heb veel vertrouwen dat het goed gaat komen.' Froome (35) fietst vanaf komend seizoen voor Team Israel Start-Up Nation. Daar rijden met Jenthe Biermans, Ben Hermans en Tom Van Asbroeck momenteel drie Belgen. Zijn nieuwe teamleiding liet al weten 'de Messi van het wielrennen' in huis te hebben gehaald. De Duitser Pascal Ackermann (BORA-hansgrohe) won de eerste twee etappes in Tirreno-Adriatico. De rittenwedstrijd duurt nog tot maandag.