De Brit Chris Froome zette de derde tijd neer in de tijdrit in Marseille, maar is wel zo goed als zeker voor de vierde keer de winnaar van de Tour de France. Froome sluit de Tour allicht af zonder ritzege.

De Pool Maciej Bodnar (Bora-Hansgrohe) heeft zaterdag de twintigste etappe in de Ronde van Frankrijk gewonnen. Hij toonde zich de snelste in de tijdrit van 22,5 kilometer in Marseille.

Het parcours van de tijdrit liep door het hart van Marseille, over vlakke wegen langs onder meer de Vieux-Port, de haven, en La Corniche, de weg langs de zee. Met wel één flinke puist: de helling naar de kathedraal Notre-Dame-de-la-Garde: 1,2 kilometer aan 9,5 procent, met een piek tot 17 procent.

Chris Froome (Sky) eindigde als derde in de tijdrit en zag zijn gele trui niet meer bedreigd worden.

De Amerikaan Taylor Phinney zette als eerste een richttijd neer met een tijd onder het halfuur. Lang kon de excentrieke Amerikaan echter niet genieten van zijn leidersplaats, want de Pool Maciej Bodnar reed nog eens meer dan een minuut sneller dan Phinney.

Wereldkampioen tijdrijden Tony Martin leek bij het eerste tussenpunt in staat om de tijd van Bodnar te kunnen kloppen, maar aan de streep moest de Duitser toch veertien seconden prijsgeven op Bodnar. Ook Michal Kwiatkowski beet zijn tanden stuk op de tijd van zijn landgenoot. De ex-wereldkampioen toonde zich de snelste bij de eerste twee tussenpunten, maar was uiteindelijk amper één seconde trager dan Bodnar.

Van de klassementsrenners kwam enkel gele trui Chris Froome nog in de buurt van Bodnar, maar ook hij reed net niet sneller. De Brit eindigde uiteindelijk als derde in de tijdrit op zes seconden van de Pool. Rigoberto Uran en Romain Bardet, de dichtste belagers van Froome, konden op geen enkel moment aanspraak maken op de gele trui van Froome. Bardet tuimelt van de tweede naar de derde plaats en hield uiteindelijk maar één seconde over om Mikel Landa, de vierde in de stand, af te houden. Uran staat tweede op 54 seconden van de 32-jarige Froome.

De Brit Chris Froome zette de derde tijd neer in de tijdrit in Marseille, maar is wel zo goed als zeker voor de vierde keer de winnaar van de Tour de France. Froome sluit de Tour allicht af zonder ritzege. De Pool Maciej Bodnar (Bora-Hansgrohe) heeft zaterdag de twintigste etappe in de Ronde van Frankrijk gewonnen. Hij toonde zich de snelste in de tijdrit van 22,5 kilometer in Marseille.Het parcours van de tijdrit liep door het hart van Marseille, over vlakke wegen langs onder meer de Vieux-Port, de haven, en La Corniche, de weg langs de zee. Met wel één flinke puist: de helling naar de kathedraal Notre-Dame-de-la-Garde: 1,2 kilometer aan 9,5 procent, met een piek tot 17 procent.Chris Froome (Sky) eindigde als derde in de tijdrit en zag zijn gele trui niet meer bedreigd worden. De Amerikaan Taylor Phinney zette als eerste een richttijd neer met een tijd onder het halfuur. Lang kon de excentrieke Amerikaan echter niet genieten van zijn leidersplaats, want de Pool Maciej Bodnar reed nog eens meer dan een minuut sneller dan Phinney. Wereldkampioen tijdrijden Tony Martin leek bij het eerste tussenpunt in staat om de tijd van Bodnar te kunnen kloppen, maar aan de streep moest de Duitser toch veertien seconden prijsgeven op Bodnar. Ook Michal Kwiatkowski beet zijn tanden stuk op de tijd van zijn landgenoot. De ex-wereldkampioen toonde zich de snelste bij de eerste twee tussenpunten, maar was uiteindelijk amper één seconde trager dan Bodnar. Van de klassementsrenners kwam enkel gele trui Chris Froome nog in de buurt van Bodnar, maar ook hij reed net niet sneller. De Brit eindigde uiteindelijk als derde in de tijdrit op zes seconden van de Pool. Rigoberto Uran en Romain Bardet, de dichtste belagers van Froome, konden op geen enkel moment aanspraak maken op de gele trui van Froome. Bardet tuimelt van de tweede naar de derde plaats en hield uiteindelijk maar één seconde over om Mikel Landa, de vierde in de stand, af te houden. Uran staat tweede op 54 seconden van de 32-jarige Froome.