In de afsluitende tijdrit over 18,5 kilometer in en rond Neuchâtel met halverwege een twee kilometer lange klim was Chris Froome 29 seconden sneller dan leider Simon Spilak, meer dan voldoende om zijn achterstand van amper één seconde om te zetten in een duidelijke voorsprong. Met Rui Costa op de derde plaats kregen ze in Romandië exact hetzelfde podium als vorig jaar.

Jan Bakelants is eerste Belg in de eindstand, op de twintigste plaats. Zijn tijd van 24:50 was voor Froome bovendien net voldoende om ook de ritzege te pakken. Hij was iets minder dan een seconde sneller dan wereldkampioen Tony Martin.

De Brit lijkt dus op schema te zitten om in juli op volle sterkte zijn zege van vorig jaar in de Tour te kunnen verdedigen. Na wat blessureleed en ziekteverschijnselen was daarover enige twijfel ontstaan. 'Ik heb een moeilijke periode achter de rug', zei Froome. 'Ik heb echter heel hard gewerkt om terug te keren op dit niveau. Met dit resultaat op zak kan ik nu verder opbouwen naar de Tour. Hier opnieuw winnen was niet evident, want dit was een totaal andere wedstrijd dan vorig jaar. Er waren geen aankomsten bergop en ook deze tijdrit was heel lastig. Ik denk dat het klimmetje onderweg in mijn voordeel was. Toch was ik vooraf niet zegezeker, want Spilak was de vorige dagen heel sterk bergop.' (Belga/SD)

In de afsluitende tijdrit over 18,5 kilometer in en rond Neuchâtel met halverwege een twee kilometer lange klim was Chris Froome 29 seconden sneller dan leider Simon Spilak, meer dan voldoende om zijn achterstand van amper één seconde om te zetten in een duidelijke voorsprong. Met Rui Costa op de derde plaats kregen ze in Romandië exact hetzelfde podium als vorig jaar. Jan Bakelants is eerste Belg in de eindstand, op de twintigste plaats. Zijn tijd van 24:50 was voor Froome bovendien net voldoende om ook de ritzege te pakken. Hij was iets minder dan een seconde sneller dan wereldkampioen Tony Martin. De Brit lijkt dus op schema te zitten om in juli op volle sterkte zijn zege van vorig jaar in de Tour te kunnen verdedigen. Na wat blessureleed en ziekteverschijnselen was daarover enige twijfel ontstaan. 'Ik heb een moeilijke periode achter de rug', zei Froome. 'Ik heb echter heel hard gewerkt om terug te keren op dit niveau. Met dit resultaat op zak kan ik nu verder opbouwen naar de Tour. Hier opnieuw winnen was niet evident, want dit was een totaal andere wedstrijd dan vorig jaar. Er waren geen aankomsten bergop en ook deze tijdrit was heel lastig. Ik denk dat het klimmetje onderweg in mijn voordeel was. Toch was ik vooraf niet zegezeker, want Spilak was de vorige dagen heel sterk bergop.' (Belga/SD)