De rode leiderstrui van Horner kwam in de slotetappe niet meer in gevaar. De dagzege in de 21e rit was voor Michael Matthews (Orica-GreenEDGE). De Australiër haalde het na 109,6 kilometer tussen Leganés en Madrid in een massaspurt voor de Amerikaan Tyler Farrar (Garmin-Sharp) en de Duitser Nikias Arndt (Argos-Shimano). De beste Belg was Gianni Meersman (OmegaPharma-Quick.Step) op de vierde plaats.

Horner, die volgende maand 42 wordt, wint voor de eerste keer een grote ronde. Hij komt in de geschiedenisboeken terecht als oudste winnaar van een grote etappewedstrijd.

In de eindstand gaat de Amerikaan de Italiaan Vincenzo Nibali (Astana), tweede op 37 seconden, en de Spanjaard Alejandro Valverde (Movistar), derde op 1:36, vooraf.

Op de erelijst van de Vuelta volgt Horner de Spanjaard Alberto Contador op. (Belga/MI)


De rode leiderstrui van Horner kwam in de slotetappe niet meer in gevaar. De dagzege in de 21e rit was voor Michael Matthews (Orica-GreenEDGE). De Australiër haalde het na 109,6 kilometer tussen Leganés en Madrid in een massaspurt voor de Amerikaan Tyler Farrar (Garmin-Sharp) en de Duitser Nikias Arndt (Argos-Shimano). De beste Belg was Gianni Meersman (OmegaPharma-Quick.Step) op de vierde plaats. Horner, die volgende maand 42 wordt, wint voor de eerste keer een grote ronde. Hij komt in de geschiedenisboeken terecht als oudste winnaar van een grote etappewedstrijd. In de eindstand gaat de Amerikaan de Italiaan Vincenzo Nibali (Astana), tweede op 37 seconden, en de Spanjaard Alejandro Valverde (Movistar), derde op 1:36, vooraf. Op de erelijst van de Vuelta volgt Horner de Spanjaard Alberto Contador op. (Belga/MI)