"Ik wil deze zege opdragen aan mijn overleden moeder", begon Froome zijn emotionele toespraak op het podium op de Champs-Elysées. "Zonder haar aanmoedigingen om mijn dromen na te streven had ik nu wellicht thuis naar de televisiebeelden zitten kijken van de Tour de France."

Mooiste van de wereld

"Dit fantastische parcours zou ook nooit mogelijk geweest zijn zonder de steun van mijn teamgenoten en mijn management dat zo in mij geloofde", vervolgde de in Kenya geboren en in Zuid Afrika volwassen geworden Brit. "Tot slot wil ik mijn familie en vrienden bedanken, net als mijn verloofde Michelle die hier ook aanwezig is. Frankrijk is een mooi land en de Tour de France is het mooiste sportevenement van de hele wereld. Het is een eer deze jubileumeditie te mogen winnen." (Belga/TV)

"Ik wil deze zege opdragen aan mijn overleden moeder", begon Froome zijn emotionele toespraak op het podium op de Champs-Elysées. "Zonder haar aanmoedigingen om mijn dromen na te streven had ik nu wellicht thuis naar de televisiebeelden zitten kijken van de Tour de France."Mooiste van de wereld "Dit fantastische parcours zou ook nooit mogelijk geweest zijn zonder de steun van mijn teamgenoten en mijn management dat zo in mij geloofde", vervolgde de in Kenya geboren en in Zuid Afrika volwassen geworden Brit. "Tot slot wil ik mijn familie en vrienden bedanken, net als mijn verloofde Michelle die hier ook aanwezig is. Frankrijk is een mooi land en de Tour de France is het mooiste sportevenement van de hele wereld. Het is een eer deze jubileumeditie te mogen winnen." (Belga/TV)