Het is nog niet zeker dat de Internationale Wielerunie (UCI) beroep aantekent tegen de vrijspraak van Alberto Contador. Tourbaas Christian Prudhomme vraagt snel duidelijkheid. "We hebben het dossier van de Spaanse bond ontvangen en laten het nu vertalen," zei UCI-baas Pat McQuaid woensdag in Oman. "Daarna zullen we het bestuderen en in samenspraak met het Wereldantidopingagentschap beslissen of we bij het TAS beroep aantekenen."

In de urine van Contador werden tijdens de Tour 2010 minieme sporen van het verboden product clenbuterol gevonden. De RFEC legde de drievoudige Tourwinnaar, die steeds zijn onschuld staande hield, aanvankelijk een schorsing van een jaar op, maar trok die dinsdag weer in. De UCI en het WADA hebben een maand tijd om beroep aan te tekenen.

Kritiek

McQuaid uitte nog kritiek op de Spaanse bond: "Eigenlijk was de vrijspraak geen echte verrassing als je de Spaanse reputatie inzake behandeling van dopingzaken kent. Maar de regels zijn de regels. Contador mag vanaf nu weer fietsen."

"Het is wel te betreuren dat bepaalde politici zich in deze zaak moeien. Dit is sportmaterie, niet hun zaak. Het bewijst dat men in Spanje bevooroordeeld is wanneer het om de eigen atleten gaat."

Tour

McQuaid zei te verwachten dat de zaak voor de start van de Tour de France begin juli van de baan is. "Ik hoop het alleszins en ik juich toe dat de UCI en het WADA de handen in elkaar slaan," reageert Tourbaas Christian Prudhomme.

Het is nog niet zeker dat de Internationale Wielerunie (UCI) beroep aantekent tegen de vrijspraak van Alberto Contador. Tourbaas Christian Prudhomme vraagt snel duidelijkheid. "We hebben het dossier van de Spaanse bond ontvangen en laten het nu vertalen," zei UCI-baas Pat McQuaid woensdag in Oman. "Daarna zullen we het bestuderen en in samenspraak met het Wereldantidopingagentschap beslissen of we bij het TAS beroep aantekenen." In de urine van Contador werden tijdens de Tour 2010 minieme sporen van het verboden product clenbuterol gevonden. De RFEC legde de drievoudige Tourwinnaar, die steeds zijn onschuld staande hield, aanvankelijk een schorsing van een jaar op, maar trok die dinsdag weer in. De UCI en het WADA hebben een maand tijd om beroep aan te tekenen. Kritiek McQuaid uitte nog kritiek op de Spaanse bond: "Eigenlijk was de vrijspraak geen echte verrassing als je de Spaanse reputatie inzake behandeling van dopingzaken kent. Maar de regels zijn de regels. Contador mag vanaf nu weer fietsen." "Het is wel te betreuren dat bepaalde politici zich in deze zaak moeien. Dit is sportmaterie, niet hun zaak. Het bewijst dat men in Spanje bevooroordeeld is wanneer het om de eigen atleten gaat." Tour McQuaid zei te verwachten dat de zaak voor de start van de Tour de France begin juli van de baan is. "Ik hoop het alleszins en ik juich toe dat de UCI en het WADA de handen in elkaar slaan," reageert Tourbaas Christian Prudhomme.