Toen Contadors rivaal Andy Schleck (Team Saxo Bank) aanviel op de Port de Balès, de laatste beklimming van de etappe, viel de ketting van zijn fiets eraf.

De Spanjaard ging ervandoor en reed zelf fel door tot de finish. Schleck verloor 39 seconden op Contador, én dus zijn gele trui.

Vergissing

"Ik haalde het podium en daar ben ik blij om, maar er is een probleem met de omstandigheden", aldus Contador in het filmpje.

"Op zo'n momenten denk je er enkel aan om zo vlug mogelijk te gaan", legt de tweevoudige Tourwinnaar uit. "Ik ben ontgoocheld omdat fair play voor mij heel belangrijk is."

"Ik hou niet van zaken zoals vandaag. Ik ben zo niet, en ik hoop dat de relatie die ik heb met Andy weer zo goed kan worden als voor dit gebeurde", besluit Contador.

De verontschuldigingen van Contador:

De mechanische pech van Andy Schleck:

Toen Contadors rivaal Andy Schleck (Team Saxo Bank) aanviel op de Port de Balès, de laatste beklimming van de etappe, viel de ketting van zijn fiets eraf. De Spanjaard ging ervandoor en reed zelf fel door tot de finish. Schleck verloor 39 seconden op Contador, én dus zijn gele trui.Vergissing "Ik haalde het podium en daar ben ik blij om, maar er is een probleem met de omstandigheden", aldus Contador in het filmpje. "Op zo'n momenten denk je er enkel aan om zo vlug mogelijk te gaan", legt de tweevoudige Tourwinnaar uit. "Ik ben ontgoocheld omdat fair play voor mij heel belangrijk is." "Ik hou niet van zaken zoals vandaag. Ik ben zo niet, en ik hoop dat de relatie die ik heb met Andy weer zo goed kan worden als voor dit gebeurde", besluit Contador. De verontschuldigingen van Contador:De mechanische pech van Andy Schleck: