Contador wil voor lager loon fietsen om Team Saxo te redden

© Reuters

Alberto Contador gaat vanaf volgend seizoen 10 tot 15 procent minder verdienen. De 30-jarige Spanjaard aanvaardt de loonsverlaging op vraag van Bjarne Riis, die nog op zoek is naar een nieuwe sponsor voor zijn ploeg.

Volgens het Deense blad BT.dk had Riis onlangs een ontmoeting met Contador. Tijdens dat gesprek wees Riis zijn poulain erop dat hij zou moeten inleveren omdat zijn loon te zwaar weegt op het ploegbudget.

Contador, die nog twee jaar onder contract ligt bij Riis, zou het probleem begrijpen en instemmen met een lager loon. Contador verdient naar verluidt 3,3 miljoen euro per jaar. Dat zou in 2014 worden verminderd tot 2,8 miljoen euro. De Spanjaard heeft ook nog een sponsorcontract met fietsenleverancier Specialized, wat hem jaarlijks 2 miljoen euro oplevert.

Team Saxo-Tinkoff, de huidige ploeg van Riis en Contador, valt na dit seizoen uit elkaar. Tinkoff Bank stopt immers als co-sponsor. Saxo Bank gaat wel verder als sponsor maar zou het verschil door het wegvallen van Tinkoff niet willen bijpassen.

Riis is nu volop op zoek naar een nieuwe sponsor. Volgens BT.dk voert hij onderhandelingen met twee partijen. De tijd begint overigens te dringen voor de Deen, want uiterlijk 20 oktober moet hij het dossier van zijn ploeg voor 2014 overmaken aan de Internationale Wielerunie. Daarbij moet een bankgarantie worden geleverd, net als een overzicht met de namen van al zijn renners. Als een WorldTour-ploeg moet Riis minimum 23 renners onder contract hebben. Voorlopig zijn er dat maar zestien voor 2014. (Belga/BO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content