Op de slotklim van eerste categorie sprintte een elitegroepje om de dagzege. Martin zette van ver aan en hield stand voor Roglic en de Ecuadoraan Richard Carapaz (INEOS Grenadiers).

Onderweg had Tosh Van der Sande (Lotto Soudal) zich getoond door mee te glippen in een vluchtersgroep, maar die werd op zo'n 60 km van de streep gegrepen. Daarna kozen vier (aanvankelijk vijf) renners het hazenpad maar ook die poging (zonder Belgen) hield geen stand. Op de slotklim was het aan de klassementsrenners om het uit te vechten.

In het klassement blijft Roglic in de rode leiderstrui. Hij heeft vijf seconden voorspront op Martin en dertien op Carapaz.

Morgen/vrijdag trekt het peloton in de vierde etappe over een heuvelachtig parcours met een vlakke finale van Garray naar Ejea de los Caballeros (191,7 km).

Op de slotklim van eerste categorie sprintte een elitegroepje om de dagzege. Martin zette van ver aan en hield stand voor Roglic en de Ecuadoraan Richard Carapaz (INEOS Grenadiers). Onderweg had Tosh Van der Sande (Lotto Soudal) zich getoond door mee te glippen in een vluchtersgroep, maar die werd op zo'n 60 km van de streep gegrepen. Daarna kozen vier (aanvankelijk vijf) renners het hazenpad maar ook die poging (zonder Belgen) hield geen stand. Op de slotklim was het aan de klassementsrenners om het uit te vechten. In het klassement blijft Roglic in de rode leiderstrui. Hij heeft vijf seconden voorspront op Martin en dertien op Carapaz. Morgen/vrijdag trekt het peloton in de vierde etappe over een heuvelachtig parcours met een vlakke finale van Garray naar Ejea de los Caballeros (191,7 km).