Bondscoach Rudy De Bie heeft zijn selectie bekendgemaakt voor het WK veldrijden, dat op zondag 30 januari in het Duitse Sankt Wendel wordt gereden. Veel verrassingen kwamen niet uit de bus. Tom Meeusen, eind december winnaar van de wereldbekermanche in Kalmthout, kreeg uiteindelijk de voorkeur op Dieter en (de geblesseerde) Sven Vanthourenhout en Rob Peeters. Zij werden wel aangeduid als reserven.

De zeven Belgen die aan de start komen bij de eliterenners zijn naast Bart Aernouts, Niels Albert, Tom Meeusen, Sven Nys, Kevin Pauwels, Klaas Vantornout en Bart Wellens. Reserven: Rob Peeters, Dieter Vanthourenhout, Sven Vanthourenhout.

De rest van de Belgische selectie:

Vrouwen elite: Sanne Cant, Ellen Van Loy (geen reserven)

Beloften/U23: Joeri Adams, Jim Aernouts, Vincent Baestaens, Wietse Bosmans, Vinnie Braet. Als een Belg zondag in Hoogerheide de Wereldbeker wint, wordt een zesde man gekozen uit Jens Adams, Kevin Eeckhout, Tim Merlier en Gianni Vermeersch.

Junioren: Daniël Peeters, Diether Sweeck, Laurens Sweeck, Jens Vandekinderen, Michael Vanthourenhout en Yorben Van Tichelt. Reserven: Toon Aerts, Wout Van Aert en Matthias Van de Velde.

Als de Belgen de Wereldbeker niet winnen, wordt de naam van een zesde effectief geschrapt.

Bondscoach Rudy De Bie heeft zijn selectie bekendgemaakt voor het WK veldrijden, dat op zondag 30 januari in het Duitse Sankt Wendel wordt gereden. Veel verrassingen kwamen niet uit de bus. Tom Meeusen, eind december winnaar van de wereldbekermanche in Kalmthout, kreeg uiteindelijk de voorkeur op Dieter en (de geblesseerde) Sven Vanthourenhout en Rob Peeters. Zij werden wel aangeduid als reserven. De zeven Belgen die aan de start komen bij de eliterenners zijn naast Bart Aernouts, Niels Albert, Tom Meeusen, Sven Nys, Kevin Pauwels, Klaas Vantornout en Bart Wellens. Reserven: Rob Peeters, Dieter Vanthourenhout, Sven Vanthourenhout.