Parijs-Roubaix is toe aan zijn 111e editie. De winnaar met het kleinste verschil ooit is nog steeds Eddy Planckaert. Hij won op 8 april 1990 de spannendste Parijs-Roubaix ooit.

Op de piste van Roubaix versloeg onze landgenoot toen de Canadees Steve Bauer in een ijzingwekkende millimeterspurt. Met het blote oog was geen verschil te zien, de finishfoto bracht uiteindelijk uitsluitsel: Planckaert schreef twee jaar na de Ronde van Vlaanderen ook de Hel van het Noorden achter zijn naam.

Bekijk hier nog eens de beelden van die finale. (KVDA)

Parijs-Roubaix is toe aan zijn 111e editie. De winnaar met het kleinste verschil ooit is nog steeds Eddy Planckaert. Hij won op 8 april 1990 de spannendste Parijs-Roubaix ooit. Op de piste van Roubaix versloeg onze landgenoot toen de Canadees Steve Bauer in een ijzingwekkende millimeterspurt. Met het blote oog was geen verschil te zien, de finishfoto bracht uiteindelijk uitsluitsel: Planckaert schreef twee jaar na de Ronde van Vlaanderen ook de Hel van het Noorden achter zijn naam. Bekijk hier nog eens de beelden van die finale. (KVDA)