In de dertiende etappe van de Tour de France trekt het peloton vandaag van Pau naar Lourdes (152,5 kilometer). De rit is een uitgelezen kans voor vluchters. De renners moeten eerst over de Côte de Cuqueron (3e categorie) en de Côte de Bel-Air (vierde categorie), maar de scherprechter van dienst wordt de Col d'Aubisque (buiten categorie).

De top van die 1.709 meter hoge Pyreneeënreus (16,4 km, gemiddeld 7,1 procent) ligt wel op meer dan 40 km van de finish, zodat er geen verschillen tussen de klassementsrijders moeten verwacht worden.

De dertiende rit in de Tour is er dus een voor iemand die redelijk kan klimmen, maar ook een snelle spurt heeft dus. Na 82,5 km is er ook een tussensprint in Bielle.

Thomas Voeckler vertrekt in de gele trui, Mark Cavendish draagt het groen en Samuel Sanchez rijdt voor het eerst in de bolletjestrui.

Volg hieronder de 13e rit van de Tour de France live:

In de dertiende etappe van de Tour de France trekt het peloton vandaag van Pau naar Lourdes (152,5 kilometer). De rit is een uitgelezen kans voor vluchters. De renners moeten eerst over de Côte de Cuqueron (3e categorie) en de Côte de Bel-Air (vierde categorie), maar de scherprechter van dienst wordt de Col d'Aubisque (buiten categorie). De top van die 1.709 meter hoge Pyreneeënreus (16,4 km, gemiddeld 7,1 procent) ligt wel op meer dan 40 km van de finish, zodat er geen verschillen tussen de klassementsrijders moeten verwacht worden. De dertiende rit in de Tour is er dus een voor iemand die redelijk kan klimmen, maar ook een snelle spurt heeft dus. Na 82,5 km is er ook een tussensprint in Bielle. Thomas Voeckler vertrekt in de gele trui, Mark Cavendish draagt het groen en Samuel Sanchez rijdt voor het eerst in de bolletjestrui. Volg hieronder de 13e rit van de Tour de France live: