Met drie loodzware Pyreneeëncols, een van eerste en twee van buiten categorie, begint het vandaag echt in de Tour de France. Zorgen de tenoren eindelijk voor vuurwerk?

De 12e etappe in de Tour brengt de renners van Cugnaux naar Luz-Ardiden (211 kilometer). De eerste beklimming van de dag is die van de Hourquette d'Ancizan (1e categorie), op 70 kilometer van de aankomst. Daarna volgt de Tourmalet (buiten categorie), de aankomst is bovenop Luz-Ardiden (buiten categorie).

De Fransman Thomas Voeckler (Team Europcar) vertrekt mogelijk voor de laatste keer in deze Tour in de gele trui. Mark Cavendish draagt het groen, Johnny Hoogerland de bolletjes. Romain Feillu is niet meer aan de start verschenen, hij sukkelt met de knie.

Volg de 12e rit in de Tour hieronder live:

Met drie loodzware Pyreneeëncols, een van eerste en twee van buiten categorie, begint het vandaag echt in de Tour de France. Zorgen de tenoren eindelijk voor vuurwerk? De 12e etappe in de Tour brengt de renners van Cugnaux naar Luz-Ardiden (211 kilometer). De eerste beklimming van de dag is die van de Hourquette d'Ancizan (1e categorie), op 70 kilometer van de aankomst. Daarna volgt de Tourmalet (buiten categorie), de aankomst is bovenop Luz-Ardiden (buiten categorie). De Fransman Thomas Voeckler (Team Europcar) vertrekt mogelijk voor de laatste keer in deze Tour in de gele trui. Mark Cavendish draagt het groen, Johnny Hoogerland de bolletjes. Romain Feillu is niet meer aan de start verschenen, hij sukkelt met de knie. Volg de 12e rit in de Tour hieronder live: