"Nys is lang niet de beste aller tijden", fulmineerden beide oude gloriën maandag in het VRT-programma Reyers Laat.

De Vlaeminck was het scherpst: "Nys is zelfs niet bij de beste drie aller tijden en misschien niet eens de beste van zijn generatie. Hij heeft weinig tegenstand en verliest er dan nog vaak van ook. Veertien keer heeft hij verloren op een WK! Hij heeft gewoon het geluk dat Lars Boom en Zdenek Stybar op de weg gaan fietsen zijn. Het zijn de anderen die hem groot maken."

Erik De Vlaeminck nummer één

Voor Roger De Vlaeminck, zelf één keer wereldkampioen, is zevenvoudig wereldkampioen Erik De Vlaeminck ontegensprekelijk de allerbeste.

"Mijn broer kon in het veld alles en heeft bovendien nog een mooie wegcarrière uitgebouwd. Nys heeft wel veel klassementen gewonnen, maar die bestonden vroeger niet eens. Nu zijn er elke week twee veldritten en die tellen allemaal wel voor iets mee. Het is knap dat Nys zo'n lange carrière opgebouwd heeft. Hij is een voorbeeld voor de jeugd. En hij kan het zelf ook niet helpen dat de tegenstand zo zwak is. Maar zelfs als Nys nog vijf keer wereldkampioen wordt, blijft Erik de grootste."

Steengoed renner

Ook viervoudig wereldkampioen Liboton plaatst Erik De Vlaeminck op één. "Met mezelf op een gedeelde tweede plaats, naast Nys en Albert Van Damme. Nys is natuurlijk een steengoed renner, maar hem de grootste aller tijden noemen, is er ver over."

"Als je een 27-jarige Erik De Vlaeminck, een 27-jarige Liboton en een 27-jarige Nys nu tegen elkaar kon laten rijden, wie zou er dan winnen?", wou presentator Lieven Van Gils nog weten. "Geen van de drie! Ik zou winnen, want het zijn nu toch allemaal wegcrossen geworden", antwoordde Roger De Vlaeminck. (Belga/TV)

"Nys is lang niet de beste aller tijden", fulmineerden beide oude gloriën maandag in het VRT-programma Reyers Laat. De Vlaeminck was het scherpst: "Nys is zelfs niet bij de beste drie aller tijden en misschien niet eens de beste van zijn generatie. Hij heeft weinig tegenstand en verliest er dan nog vaak van ook. Veertien keer heeft hij verloren op een WK! Hij heeft gewoon het geluk dat Lars Boom en Zdenek Stybar op de weg gaan fietsen zijn. Het zijn de anderen die hem groot maken."Erik De Vlaeminck nummer één Voor Roger De Vlaeminck, zelf één keer wereldkampioen, is zevenvoudig wereldkampioen Erik De Vlaeminck ontegensprekelijk de allerbeste. "Mijn broer kon in het veld alles en heeft bovendien nog een mooie wegcarrière uitgebouwd. Nys heeft wel veel klassementen gewonnen, maar die bestonden vroeger niet eens. Nu zijn er elke week twee veldritten en die tellen allemaal wel voor iets mee. Het is knap dat Nys zo'n lange carrière opgebouwd heeft. Hij is een voorbeeld voor de jeugd. En hij kan het zelf ook niet helpen dat de tegenstand zo zwak is. Maar zelfs als Nys nog vijf keer wereldkampioen wordt, blijft Erik de grootste."Steengoed renner Ook viervoudig wereldkampioen Liboton plaatst Erik De Vlaeminck op één. "Met mezelf op een gedeelde tweede plaats, naast Nys en Albert Van Damme. Nys is natuurlijk een steengoed renner, maar hem de grootste aller tijden noemen, is er ver over." "Als je een 27-jarige Erik De Vlaeminck, een 27-jarige Liboton en een 27-jarige Nys nu tegen elkaar kon laten rijden, wie zou er dan winnen?", wou presentator Lieven Van Gils nog weten. "Geen van de drie! Ik zou winnen, want het zijn nu toch allemaal wegcrossen geworden", antwoordde Roger De Vlaeminck. (Belga/TV)