Wielrenner Philippe Gilbert (Omega Pharma-Lotto) heeft woensdag voor het derde jaar op rij de Kristallen fiets gekregen.

De krant Het Laatste Nieuwse bekroont met de trofee de beste Belgische wielrenner van het seizoen. Gilbert behaalde 676 punten. Jurgen Van den Broeck was tweede met 456 punten en Tom Boonen derde met 204.

Daarna volgden Björn Leukemans (168) en veldrijder Sven Nys (152). Yannick Eijssen werd verkozen tot beste jongere en Marc Sergeant tot beste ploegleider. Mario Aerts kreeg de Kristallen Zweetdruppel als beste helper van het jaar.

In 2010 won Gilbert onder meer de Amstel Gold Race, de Ronde Van Piemonte, de Ronde van Lombardije en twee etappes in de Ronde van Spanje. Gilbert is ook kandidaat om zichzelf op 19 december op te volgen als Belgisch Sportman van het Jaar.

Wielrenner Philippe Gilbert (Omega Pharma-Lotto) heeft woensdag voor het derde jaar op rij de Kristallen fiets gekregen.De krant Het Laatste Nieuwse bekroont met de trofee de beste Belgische wielrenner van het seizoen. Gilbert behaalde 676 punten. Jurgen Van den Broeck was tweede met 456 punten en Tom Boonen derde met 204.Daarna volgden Björn Leukemans (168) en veldrijder Sven Nys (152). Yannick Eijssen werd verkozen tot beste jongere en Marc Sergeant tot beste ploegleider. Mario Aerts kreeg de Kristallen Zweetdruppel als beste helper van het jaar.In 2010 won Gilbert onder meer de Amstel Gold Race, de Ronde Van Piemonte, de Ronde van Lombardije en twee etappes in de Ronde van Spanje. Gilbert is ook kandidaat om zichzelf op 19 december op te volgen als Belgisch Sportman van het Jaar.