Laurens Sweeck en Michael Vanthourenhout zijn evenmin verrassingen in de selectie. De bondscoach koos daarnaast voor (in alfabetische volgorde) Jens Adams, Quinten Hermans en Gianni Vermeersch.

Tim Merlier moet nog afwachten of hij mag starten.

De bondscoach is immers nog niet zeker over het aantal renners dat hij mag meenemen naar Bogense. De slotmanche in de Wereldbeker, zondag (27 januari) in het Nederlandse Hoogerheide, is beslissend in dat opzicht.

Bij een eindzege van Wout van Aert, die na zijn overwinning zondag in het Franse Pontchâteau de leiding in de tussenstand overnam van Aerts, zijn dat zeven renners. Indien Aerts in Hoogerheide opnieuw over Van Aert wipt, mag de bondscoach een extra crosser (in casu Merlier) meenemen. Wereldkampioen Van Aert is immers ook zonder WB-winst automatisch zeker van WK-deelname.

Thijs Aerts en Kevin Pauwels zijn reserve.

Bij de vrouwen (die op 2 februari crossen) worden de Belgische kleuren verdedigd door Sanne Cant, die voor een derde regenboogtrui op rij gaat, Loes Sels, Ellen Van Loy en Laura Verdonschot.

Laurens Sweeck en Michael Vanthourenhout zijn evenmin verrassingen in de selectie. De bondscoach koos daarnaast voor (in alfabetische volgorde) Jens Adams, Quinten Hermans en Gianni Vermeersch. Tim Merlier moet nog afwachten of hij mag starten. De bondscoach is immers nog niet zeker over het aantal renners dat hij mag meenemen naar Bogense. De slotmanche in de Wereldbeker, zondag (27 januari) in het Nederlandse Hoogerheide, is beslissend in dat opzicht. Bij een eindzege van Wout van Aert, die na zijn overwinning zondag in het Franse Pontchâteau de leiding in de tussenstand overnam van Aerts, zijn dat zeven renners. Indien Aerts in Hoogerheide opnieuw over Van Aert wipt, mag de bondscoach een extra crosser (in casu Merlier) meenemen. Wereldkampioen Van Aert is immers ook zonder WB-winst automatisch zeker van WK-deelname. Thijs Aerts en Kevin Pauwels zijn reserve. Bij de vrouwen (die op 2 februari crossen) worden de Belgische kleuren verdedigd door Sanne Cant, die voor een derde regenboogtrui op rij gaat, Loes Sels, Ellen Van Loy en Laura Verdonschot.