Vijfvoudig Tourwinnaar Eddy Merckx is "erg teleurgesteld" na de bekentenissen van Lance Armstrong in het interview met de Amerikaanse televisiester Oprah Winfrey.

"Ik ben al ontgoocheld in Armstrong sinds de publicatie van het USADA-rapport, maar nu is die teleurstelling alleen maar groter geworden", vertelde Merckx in een interview met de Franstalige krant Le Soir.

"Hij heeft alles toegegeven en het was zwaar om te horen wat hij allemaal uitgestoken heeft. Tijdens zijn carrière stond ik nochtans vrij dicht bij hem. Hij heeft me vaak genoeg in de ogen gekeken toen we het over doping hadden en hij ontkende altijd staalhard iets met verboden producten te maken te hebben. Ik weet echt niet hoe hij het heeft klaargespeeld om iedereen jarenlang te bedotten", vertelde de Kannibaal.

'Moeilijke tijd in het wielrennen'

Armstrong bekende in het ophefmakende interview dat hij tijdens zijn carrière zijn toevlucht nam tot EPO, testosteron en bloeddoping. Bovendien verklaarde de 41-jarige Texaan dat het onmogelijk was om zonder doping te winnen.

"Die uitspraak is schandalig, vooral voor de renners die de Tour wel zonder doping wonnen. Het is makkelijk en hypocriet om dat te zeggen. De Armstrong-periode was sowieso al een bijzonder moeilijke tijd in het wielrennen, vlak na het uitbreken van de Festina-affaire en de opmars van EPO. Maar dan moet je nog niet verklaren dat onmogelijk is de Tour te winnen zonder doping", aldus Merckx. (Belga/TE)

Vijfvoudig Tourwinnaar Eddy Merckx is "erg teleurgesteld" na de bekentenissen van Lance Armstrong in het interview met de Amerikaanse televisiester Oprah Winfrey. "Ik ben al ontgoocheld in Armstrong sinds de publicatie van het USADA-rapport, maar nu is die teleurstelling alleen maar groter geworden", vertelde Merckx in een interview met de Franstalige krant Le Soir. "Hij heeft alles toegegeven en het was zwaar om te horen wat hij allemaal uitgestoken heeft. Tijdens zijn carrière stond ik nochtans vrij dicht bij hem. Hij heeft me vaak genoeg in de ogen gekeken toen we het over doping hadden en hij ontkende altijd staalhard iets met verboden producten te maken te hebben. Ik weet echt niet hoe hij het heeft klaargespeeld om iedereen jarenlang te bedotten", vertelde de Kannibaal. 'Moeilijke tijd in het wielrennen' Armstrong bekende in het ophefmakende interview dat hij tijdens zijn carrière zijn toevlucht nam tot EPO, testosteron en bloeddoping. Bovendien verklaarde de 41-jarige Texaan dat het onmogelijk was om zonder doping te winnen. "Die uitspraak is schandalig, vooral voor de renners die de Tour wel zonder doping wonnen. Het is makkelijk en hypocriet om dat te zeggen. De Armstrong-periode was sowieso al een bijzonder moeilijke tijd in het wielrennen, vlak na het uitbreken van de Festina-affaire en de opmars van EPO. Maar dan moet je nog niet verklaren dat onmogelijk is de Tour te winnen zonder doping", aldus Merckx. (Belga/TE)