De Pool Rafal Majka finishte in de bolletjestrui op 1:26 als derde.

Chris Froome (Sky) nam in de strijd om het geel nog wat meer afstand op de concurrentie. De 31-jarige Brit heeft nu 2:27 voor op de Nederlander Bauke Mollema en 2:53 op zijn landgenoot Adam Yates, leider in het jongerenklassement.

Wereldkampioen Peter Sagan ging mee in de vroege vlucht en pakte de volle buit aan de tussensprint. Hij verzekerde zich zo van een vijfde opeenvolgende eindzege in het puntenklassement. De 26-jarige Slovaak moet alleen nog Parijs halen om daar in het groen het podium op te mogen. Hij heeft immers 197 punten voor op de Duitser Marcel Kittel, terwijl er nog maximaal 190 punten te sprokkelen zijn.

Donderdag staat er een 17 kilometer lange klimtijdrit van Sallanches naar Megève op het menu. Na de Côte de Domancy, 2,5 kilometer aan gemiddeld 9,4 procent, met een uitschieter tot 11 procent, volgt een gelijkmatiger tweede deel, met een piek tot 8,3 procent, naar de top van de Côte des Chozeaux. Daarna is het nog twee kilometer afdalen tot de aankomst. (Belga/KVDA)

De Pool Rafal Majka finishte in de bolletjestrui op 1:26 als derde.Chris Froome (Sky) nam in de strijd om het geel nog wat meer afstand op de concurrentie. De 31-jarige Brit heeft nu 2:27 voor op de Nederlander Bauke Mollema en 2:53 op zijn landgenoot Adam Yates, leider in het jongerenklassement. Wereldkampioen Peter Sagan ging mee in de vroege vlucht en pakte de volle buit aan de tussensprint. Hij verzekerde zich zo van een vijfde opeenvolgende eindzege in het puntenklassement. De 26-jarige Slovaak moet alleen nog Parijs halen om daar in het groen het podium op te mogen. Hij heeft immers 197 punten voor op de Duitser Marcel Kittel, terwijl er nog maximaal 190 punten te sprokkelen zijn. Donderdag staat er een 17 kilometer lange klimtijdrit van Sallanches naar Megève op het menu. Na de Côte de Domancy, 2,5 kilometer aan gemiddeld 9,4 procent, met een uitschieter tot 11 procent, volgt een gelijkmatiger tweede deel, met een piek tot 8,3 procent, naar de top van de Côte des Chozeaux. Daarna is het nog twee kilometer afdalen tot de aankomst. (Belga/KVDA)