Greg Van Avermaet had maandag de leiderstrui veroverd in Cepagatti en begon aan de afsluitende proef tegen de klok met 7 seconden voorsprong op Zdenek Stybar en 8 seconden op Peter Sagan. De BMC-renner hield uiteindelijk 1 seconde over op Sagan.

Fabian Cancellara haalde de zege binnen in 11:08 voor de Fransman Johan Le Bon (tweede op 13 seconden) en de Duitser Tony Martin (derde op 15 seconden).

Verrassend

Van Avermaet is de derde Belgische winnaar van Tirreno Adriatico en de eerste sinds Roger De Vlaeminck in 1977. Antoine Houbrechts won de Italiaanse rittenkoers in 1970. Het is door de afgelaste bergetappe van zondag dat punchers als Van Avermaet, Stybar en Sagan onverwachts in poleposition kwamen voor eindwinst.

Op de erelijst volgt onze gelandgenoot de Colombiaan Nairo Quintana op. (Belga/KVDA)

Greg Van Avermaet had maandag de leiderstrui veroverd in Cepagatti en begon aan de afsluitende proef tegen de klok met 7 seconden voorsprong op Zdenek Stybar en 8 seconden op Peter Sagan. De BMC-renner hield uiteindelijk 1 seconde over op Sagan.Fabian Cancellara haalde de zege binnen in 11:08 voor de Fransman Johan Le Bon (tweede op 13 seconden) en de Duitser Tony Martin (derde op 15 seconden). Van Avermaet is de derde Belgische winnaar van Tirreno Adriatico en de eerste sinds Roger De Vlaeminck in 1977. Antoine Houbrechts won de Italiaanse rittenkoers in 1970. Het is door de afgelaste bergetappe van zondag dat punchers als Van Avermaet, Stybar en Sagan onverwachts in poleposition kwamen voor eindwinst.Op de erelijst volgt onze gelandgenoot de Colombiaan Nairo Quintana op. (Belga/KVDA)