Jolien D'Hoore moest het nipt afleggen tegen de Nederlandse Kirsten Wild. De Poolse Katarzyna Pawlowska veroverde het brons.

Kirsten Wild totaliseerde in de puntenkoers 25 punten. Net één meer dan Jolien D'hoore. Pawlowska kreeg 14 punten achter haar naam. Jolien D'hoore won op de Olympische Spelen nog een bronzen medaille in het omnium.

Keirin

Nicky Degrendele werd in de keirin tweede na de Oekraïense Lyubov Basova. De Litouwse Simona Krupckaite vervolledigde het podium.

De Russin Tatiana Kiseleva was eigenlijk als tweede over de streep gereden, maar ze werd gediskwalificeerd omdat ze tijdens de finale in aanraking was gekomen met de Britse Rachel James, die daarbij ten val kwam.

(Belga/RR)

Jolien D'Hoore moest het nipt afleggen tegen de Nederlandse Kirsten Wild. De Poolse Katarzyna Pawlowska veroverde het brons.Kirsten Wild totaliseerde in de puntenkoers 25 punten. Net één meer dan Jolien D'hoore. Pawlowska kreeg 14 punten achter haar naam. Jolien D'hoore won op de Olympische Spelen nog een bronzen medaille in het omnium. Nicky Degrendele werd in de keirin tweede na de Oekraïense Lyubov Basova. De Litouwse Simona Krupckaite vervolledigde het podium. De Russin Tatiana Kiseleva was eigenlijk als tweede over de streep gereden, maar ze werd gediskwalificeerd omdat ze tijdens de finale in aanraking was gekomen met de Britse Rachel James, die daarbij ten val kwam. (Belga/RR)