De Italiaan van Wanty-Groupe Gobert haalde het na 248,7 km (en 34 hellingen) tussen Maastricht en Valkenburg in een sprint met twee voor de Deen Michael Valgren (Tinkoff).

Het is zijn tweede zege in de Nederlandse klimklassieker. Hij won de wedstrijd ook in 2012.

Gasparotto en Valgren reden tijdens de laatste beklimming van de Cauberg weg van de concurentie. Tim Wellens was kort daarvoor ingerekend. Het duo hield stand tot de finish en mocht sprinten voor de zege.

Gasparotto wees aan de finish naar boven, waarmee hij eer betoonde aan zijn overleden ploegmaat Antoine Demoitié. De Italiaan Sonny Colbrelli werd op 3 seconden derde.

Loic Vliegen finishte als negende en eerste Belg, net voor Wellens. De 34-jarige Gasparotto volgt op de erelijst de Pool Michal Kwiatkowski op.

De Italiaan van Wanty-Groupe Gobert haalde het na 248,7 km (en 34 hellingen) tussen Maastricht en Valkenburg in een sprint met twee voor de Deen Michael Valgren (Tinkoff). Het is zijn tweede zege in de Nederlandse klimklassieker. Hij won de wedstrijd ook in 2012.Gasparotto en Valgren reden tijdens de laatste beklimming van de Cauberg weg van de concurentie. Tim Wellens was kort daarvoor ingerekend. Het duo hield stand tot de finish en mocht sprinten voor de zege. Gasparotto wees aan de finish naar boven, waarmee hij eer betoonde aan zijn overleden ploegmaat Antoine Demoitié. De Italiaan Sonny Colbrelli werd op 3 seconden derde. Loic Vliegen finishte als negende en eerste Belg, net voor Wellens. De 34-jarige Gasparotto volgt op de erelijst de Pool Michal Kwiatkowski op.