In de voorlaatste rit van de Tour pakt, een tijdrit, ontfutselt Cadel Evans de gele trui aan Andy Schleck. Diens voorsprong van 57 seconden bleek niet groot genoeg om de Australiër op afstand te houden.

Ook de toptijd van Tony Martin, die eerste eindigde, staat Evans niet in de weg om de leiding te grijpen, net voor de renners Parijs in zicht krijgen.

36 seconden op 15 kilometer

De vastberadenheid van Evans loonde al snel: hij had na 15 kilometer al 36 seconden goedgemaakt op Andy Schleck. Toen de helft van de 42,5 kilometer lange rit afgepeddeld was, keerden de kansen in het voordeel van Evans.

Evans heeft nu in het klassement meer dan anderhalve minuut voorsprong op Andy Schleck, zijn oudere broer komt op de derde plaats te staan. Net naast een podiumplaats grijpt Voeckler. Contador springt dan weer over Cunego, naar plaats vijf.

Thomas De Gendt verrassing van de dag

Ook al reed HTC-renner Tony Martin een toptijd en reed hij er iedereen af, de verrassing van de tijdrit was landgenoot Thomas De Gendt. Hij deed beter dan Cancellara en Porte en hield even de toptijd vast.

Na gisteren als zesde boven te komen op Alpe d'Huez, deed De Gendt vandaag nog beter met een vierde plaats, na Martin, Evans en Contador. (SD)

In de voorlaatste rit van de Tour pakt, een tijdrit, ontfutselt Cadel Evans de gele trui aan Andy Schleck. Diens voorsprong van 57 seconden bleek niet groot genoeg om de Australiër op afstand te houden. Ook de toptijd van Tony Martin, die eerste eindigde, staat Evans niet in de weg om de leiding te grijpen, net voor de renners Parijs in zicht krijgen. 36 seconden op 15 kilometer De vastberadenheid van Evans loonde al snel: hij had na 15 kilometer al 36 seconden goedgemaakt op Andy Schleck. Toen de helft van de 42,5 kilometer lange rit afgepeddeld was, keerden de kansen in het voordeel van Evans. Evans heeft nu in het klassement meer dan anderhalve minuut voorsprong op Andy Schleck, zijn oudere broer komt op de derde plaats te staan. Net naast een podiumplaats grijpt Voeckler. Contador springt dan weer over Cunego, naar plaats vijf. Thomas De Gendt verrassing van de dag Ook al reed HTC-renner Tony Martin een toptijd en reed hij er iedereen af, de verrassing van de tijdrit was landgenoot Thomas De Gendt. Hij deed beter dan Cancellara en Porte en hield even de toptijd vast. Na gisteren als zesde boven te komen op Alpe d'Huez, deed De Gendt vandaag nog beter met een vierde plaats, na Martin, Evans en Contador. (SD)