De Spaanse wielrenner Carlos Sastre (36) zet eind dit seizoen na 15 jaar een punt achter zijn carrière. Zijn grootste zege is eindwinst in de Tour de France van 2008.

"Ik had mijn beslissing vorig jaar al genomen," zei Sastre vandaag op een persconferentie in Madrid. "Mijn bedoeling dit jaar was om te genieten van de wedstrijden waarin in startte. Ik wou stoppen met de Vuelta (waarin hij zondag als 20e eindigde, nvdr.) omdat het een wedstrijd is waar ik enorm van hou".

Als het van hem afhangt, blijft Sastre wel in de wielerwereld. "Mijn hele leven speelde zich hier af, en ik zou dan ook graag in deze sport blijven".

Carrière

Sastre werd in 1998 prof bij het ONCE van Manolo Sainz. In 2002 stapte hij over naar CSC en kwam hij onder de vleugels van Bjarne Riis. Zes jaar later won hij in het shirt van de Deense ploeg de Tour de France, na een spannend duel met Cadel Evans.

In 2009 verkaste Sastre naar Cervélo, waar hij twee seizoenen zou blijven. Dit seizoen reed hij voor Geox, het team van Vueltawinnaar Juan José Cobo.

Behalve de eindzege boekte Sastre in de Tour de France ook drie keer etappewinst. Ook in de andere twee grote rondes kan hij een mooi palmares voorleggen, met twee keer ritwinst en een vierde plaats in het eindklassement van 2009 in de Giro, en een tweede plaats in de eindstand van de Vuelta in 2005 en 2007. (Belga/KVDA)

De Spaanse wielrenner Carlos Sastre (36) zet eind dit seizoen na 15 jaar een punt achter zijn carrière. Zijn grootste zege is eindwinst in de Tour de France van 2008. "Ik had mijn beslissing vorig jaar al genomen," zei Sastre vandaag op een persconferentie in Madrid. "Mijn bedoeling dit jaar was om te genieten van de wedstrijden waarin in startte. Ik wou stoppen met de Vuelta (waarin hij zondag als 20e eindigde, nvdr.) omdat het een wedstrijd is waar ik enorm van hou". Als het van hem afhangt, blijft Sastre wel in de wielerwereld. "Mijn hele leven speelde zich hier af, en ik zou dan ook graag in deze sport blijven". Carrière Sastre werd in 1998 prof bij het ONCE van Manolo Sainz. In 2002 stapte hij over naar CSC en kwam hij onder de vleugels van Bjarne Riis. Zes jaar later won hij in het shirt van de Deense ploeg de Tour de France, na een spannend duel met Cadel Evans. In 2009 verkaste Sastre naar Cervélo, waar hij twee seizoenen zou blijven. Dit seizoen reed hij voor Geox, het team van Vueltawinnaar Juan José Cobo. Behalve de eindzege boekte Sastre in de Tour de France ook drie keer etappewinst. Ook in de andere twee grote rondes kan hij een mooi palmares voorleggen, met twee keer ritwinst en een vierde plaats in het eindklassement van 2009 in de Giro, en een tweede plaats in de eindstand van de Vuelta in 2005 en 2007. (Belga/KVDA)