De renner van RadioShack-Nissan-Treck werkte de 6,4 kilometer af in 7:13 en was zo zeven seconden sneller dan de Britse topfavoriet voor deze Tour Bradley Wiggins (Sky) en de Fransman Sylvain Chavanel (Omega Pharma-Quick.Step). Voor Cancellara was het na 2004 al de tweede proloogzege in Luik.

Belgisch kampioen tijdrijden Philippe Gilbert (BMC) was de beste Belg met de negende plaats.

Topfavoriet Tony Martin (Omega Pharma-Quick.Step) moest na een lekke band van fiets wisselen en kon zo de zege vergeten. Hij finishte uiteindelijk in 7:36.

Zondag staat de eerste etappe in deze Tour op het programma, een rit over 198 kilometer tussen Luik en Seraing. (Belga/KVDA)

De renner van RadioShack-Nissan-Treck werkte de 6,4 kilometer af in 7:13 en was zo zeven seconden sneller dan de Britse topfavoriet voor deze Tour Bradley Wiggins (Sky) en de Fransman Sylvain Chavanel (Omega Pharma-Quick.Step). Voor Cancellara was het na 2004 al de tweede proloogzege in Luik. Belgisch kampioen tijdrijden Philippe Gilbert (BMC) was de beste Belg met de negende plaats. Topfavoriet Tony Martin (Omega Pharma-Quick.Step) moest na een lekke band van fiets wisselen en kon zo de zege vergeten. Hij finishte uiteindelijk in 7:36. Zondag staat de eerste etappe in deze Tour op het programma, een rit over 198 kilometer tussen Luik en Seraing. (Belga/KVDA)