Femke Van den Driessche stopt met veldrijden

14/03/16 om 12:58 - Bijgewerkt om 14:05

Veldrijdster Femke Van den Driessche zet een punt achter haar carrière en gaat zich bijgevolg niet meer verdedigen voor de Disciplinaire Commissie van de Internationale Wielerunie UCI in het Zwitserse Aigle. Van den Driessche werd eind januari tijdens het WK in Zolder betrapt met een motortje in haar fiets.

Femke Van den Driessche stopt met veldrijden

Femke Van den Driessche © Belga Image

Van den Driessche moest zich normaal gezien dinsdag gaan verdedigen voor de UCI. Voor technologische fraude riskeert ze een levenslange schorsing en een boete van om en bij 50.000 euro.

'Na overleg met de advocaten en mijn familie heb ik besloten om mijn verdediging op het proces in Aigle stop te zetten,' zegt ze in een mededeling aan persagentschap Belga. 'Ik heb voor mezelf uitgemaakt met veldrijden te stoppen. Mijn proces is overigens overal al gevoerd. De kosten voor die zitting in Zwitserland zullen voor mij te hoog oplopen. De vrijspraak is onmogelijk, die fiets stond in mijn materiaalzone.'

'Ik bedank alle mensen die mij gesteund hebben en nog steeds steunen, mijn advocaten, vrienden en supporters. Ik wil mijn leven verder zetten in alle rust en sereniteit en hoop dat iedereen daarvoor enig begrip zal hebben en dit zal respecteren.' (Belga/KVDA)

Onze partners