Na 225 kilometer van Mileto naar Camigliatello Silano had de wereldkampioen tijdrijden, zaterdag ook al winnaar van de openingstijdrit, 34 seconden voor op de Oostenrijker Patrick Konrad, die in de sprint om de tweede plaats rozetruidrager Joao Almeida achter zich liet. Harm Vanhoucke was met een zevende plaats beste Belg.

Almeida (Deceuninck - Quick-Step) start ook donderdag nog in het roze. De 22-jarige Portugees heeft 43 seconden voor op de Spanjaard Pello Bilbao en 48 op de Nederlander Wilco Kelderman. Vanhoucke is op 59 seconden vierde.

Voor Ganna is het de vijfde zege van het seizoen en de eerste in een rit in lijn. Eerder won hij het NK en WK tijdrijden en de tijdrit in de Tirreno-Adriatico. Met nog twee tijdritten op het menu, kan hij zijn totaal deze Giro nog aanscherpen.

In de zesde etappe legt het peloton donderdag 186 kilometer af tussen Castrovillari en Matera. Het heuvelachtige parcours vormt opnieuw een uitgelezen kans voor vrijbuiters.

Na 225 kilometer van Mileto naar Camigliatello Silano had de wereldkampioen tijdrijden, zaterdag ook al winnaar van de openingstijdrit, 34 seconden voor op de Oostenrijker Patrick Konrad, die in de sprint om de tweede plaats rozetruidrager Joao Almeida achter zich liet. Harm Vanhoucke was met een zevende plaats beste Belg.Almeida (Deceuninck - Quick-Step) start ook donderdag nog in het roze. De 22-jarige Portugees heeft 43 seconden voor op de Spanjaard Pello Bilbao en 48 op de Nederlander Wilco Kelderman. Vanhoucke is op 59 seconden vierde. Voor Ganna is het de vijfde zege van het seizoen en de eerste in een rit in lijn. Eerder won hij het NK en WK tijdrijden en de tijdrit in de Tirreno-Adriatico. Met nog twee tijdritten op het menu, kan hij zijn totaal deze Giro nog aanscherpen.In de zesde etappe legt het peloton donderdag 186 kilometer af tussen Castrovillari en Matera. Het heuvelachtige parcours vormt opnieuw een uitgelezen kans voor vrijbuiters.