Als het van hun vader afhangt, is de wielercarrière van Andy en Fränk Schleck voorbij. Voor de 27-jarige Andy was 2012 een echt rampseizoen. Blessureleed (een breuk in het heiligbeen) kostte de tourwinnaar van 2010 bijna de hele campagne.

Zijn oudere broer Fränk (32) zit dan weer verwikkeld in een dopingzaak en kijkt mogelijk tegen een lange schorsing aan.

Doping

"Ik heb mijn zonen aangeraden te stoppen met fietsen", vertelt Johnny Schleck. "Fränk is gedeprimeerd. Hij heeft al een fortuin uitgegeven aan medische analyses en advocatenkosten om zijn onschuld te bewijzen. Dit is geen leven meer!"

Vader Schleck zegt te geloven in de onschuld van zijn zoon, die tijdens de Tour positief testte op een vochtafdrijvend middel. Maar, zo klinkt het, hij vreest dat de instanties in de nasleep van de zaak-Armstrong een voorbeeld zullen willen stellen en zijn zoon hoe dan ook zullen schorsen. (Belga/TE)

Als het van hun vader afhangt, is de wielercarrière van Andy en Fränk Schleck voorbij. Voor de 27-jarige Andy was 2012 een echt rampseizoen. Blessureleed (een breuk in het heiligbeen) kostte de tourwinnaar van 2010 bijna de hele campagne. Zijn oudere broer Fränk (32) zit dan weer verwikkeld in een dopingzaak en kijkt mogelijk tegen een lange schorsing aan. Doping "Ik heb mijn zonen aangeraden te stoppen met fietsen", vertelt Johnny Schleck. "Fränk is gedeprimeerd. Hij heeft al een fortuin uitgegeven aan medische analyses en advocatenkosten om zijn onschuld te bewijzen. Dit is geen leven meer!" Vader Schleck zegt te geloven in de onschuld van zijn zoon, die tijdens de Tour positief testte op een vochtafdrijvend middel. Maar, zo klinkt het, hij vreest dat de instanties in de nasleep van de zaak-Armstrong een voorbeeld zullen willen stellen en zijn zoon hoe dan ook zullen schorsen. (Belga/TE)