Tijdens de Tour van 2008 werd de auto van Johnny Schleck, de vader van Fränk en zijn jongere broer Andy, door de douane van de weg geplukt op verdenking van bezit van verboden middelen. Er werd evenwel niets verdachts gevonden.

Fuentes

In september van dat jaar onthulde de Duitse vooraanstaande krant Sueddeutsche Zeitung dat Fränk Schleck in 2006 een slordige 7.000 euro had overgemaakt aan dopingarts Eufemiano Fuentes, de spil in het dopingschandaal Opéracion Puerto, waarbij ook Ivan Basso en Jan Ullrich betrokken waren. In de administratie van Fuentes zou de codenaam Amigo de Birillo (vriend van Birillo, de codenaam van Basso) naar Schleck verwijzen.

Schleck ontkende eerst elke link met Fuentes, maar gaf uiteindelijk toe dat hij geld stortte voor 'trainingsadvies'. Zijn toenmalige ploeg CSC Saxo Bank plaatste hem daarop op non-actief. Schleck werd uiteindelijk vrijgesproken van dopinggebruik. (KVDA)

Tijdens de Tour van 2008 werd de auto van Johnny Schleck, de vader van Fränk en zijn jongere broer Andy, door de douane van de weg geplukt op verdenking van bezit van verboden middelen. Er werd evenwel niets verdachts gevonden. Fuentes In september van dat jaar onthulde de Duitse vooraanstaande krant Sueddeutsche Zeitung dat Fränk Schleck in 2006 een slordige 7.000 euro had overgemaakt aan dopingarts Eufemiano Fuentes, de spil in het dopingschandaal Opéracion Puerto, waarbij ook Ivan Basso en Jan Ullrich betrokken waren. In de administratie van Fuentes zou de codenaam Amigo de Birillo (vriend van Birillo, de codenaam van Basso) naar Schleck verwijzen. Schleck ontkende eerst elke link met Fuentes, maar gaf uiteindelijk toe dat hij geld stortte voor 'trainingsadvies'. Zijn toenmalige ploeg CSC Saxo Bank plaatste hem daarop op non-actief. Schleck werd uiteindelijk vrijgesproken van dopinggebruik. (KVDA)