De Franse ex-wielrenner Philippe Gaumont, de winnaar van Gent-Wevelgem van 1997, zou nog niet overleden, maar wel hersendood zijn. Dat beweert althans de regionale Noord-Franse krant La Voix du Nord. "Phil zal inslapen, maar is nog niet overleden", heeft een van zijn naasten aan de krant laten weten.

Eerder meldden verschillende media, waaronder de wielerwebsite cyclismactu.net, dat de Fransman op amper 40-jarige leeftijd overleden was. Eind april was al bekend geraakt dat de voormalige renner een hartaanval gekregen had en in een coma gehouden werd.

Gaumont, een voormalige ploegmaat en vriend van wijlen Frank Vandenbroucke bij Cofidis, won op de Spelen van 1992 in Barcelona olympisch brons in de ploegentijdrit. In 1997 schreef hij Gent-Wevelgem op zijn naam.

Dopinggebruik

Daarna kwam hij meermaals in opspraak wegens vermeend dopinggebruik en in 2004 werd hij door de Franse politie aangehouden in de Cofidis-dopingaffaire. Gaumont bekende epo- en ander dopinggebruik en schreef in 2005 nog een boek over zijn verleden als renner, "Prisonnier du dopage". (Belga/INM)

De Franse ex-wielrenner Philippe Gaumont, de winnaar van Gent-Wevelgem van 1997, zou nog niet overleden, maar wel hersendood zijn. Dat beweert althans de regionale Noord-Franse krant La Voix du Nord. "Phil zal inslapen, maar is nog niet overleden", heeft een van zijn naasten aan de krant laten weten. Eerder meldden verschillende media, waaronder de wielerwebsite cyclismactu.net, dat de Fransman op amper 40-jarige leeftijd overleden was. Eind april was al bekend geraakt dat de voormalige renner een hartaanval gekregen had en in een coma gehouden werd. Gaumont, een voormalige ploegmaat en vriend van wijlen Frank Vandenbroucke bij Cofidis, won op de Spelen van 1992 in Barcelona olympisch brons in de ploegentijdrit. In 1997 schreef hij Gent-Wevelgem op zijn naam. Dopinggebruik Daarna kwam hij meermaals in opspraak wegens vermeend dopinggebruik en in 2004 werd hij door de Franse politie aangehouden in de Cofidis-dopingaffaire. Gaumont bekende epo- en ander dopinggebruik en schreef in 2005 nog een boek over zijn verleden als renner, "Prisonnier du dopage". (Belga/INM)