"Ik vind het jammer dat we hier een dag na de mooiste zege uit mijn carrière allemaal samenzitten en over doping praten. Mijn ploegmaats en ik hebben ons gedurende weken, vaak ver van huis, afgebeuld op training. En wat gebeurt er? Men beschuldigt mij ervan een valsspeler en een leugenaar te zijn. Dat is niet cool", vertelde de 28-jarige Brit met Keniaanse roots.

"Ik heb extreem hard gewerkt om dit resultaat te bereiken. Al mijn uitslagen zijn de vrucht van hard werken, met een fantastisch team achter mij. Men mag zeggen wat men wil. Ik weet wat ik heb gedaan en ik ben er fier op."

Na zijn zege op de Mont Ventoux werd Froome gevraagd naar Lance Armstrong. De Sky-kopman had toen geantwoord dat hij de vergelijking met de Amerikaan "als een compliment nam". Dat leverde hem enkele opmerkingen op in de (Franse) pers.

Froome: 'Lance heeft vals gespeeld, ik niet.'

Tijdens de persconferentie op de rustdag zette Froome de puntjes op de i. "Ik heb nooit gezegd dat ik de vergelijking met hem als "een eer" beschouw, zoals is geschreven. Ik heb gezegd dat ik het een compliment vind omdat hij grote wedstrijden heeft gewonnen. Maar Lance heeft vals gespeeld, ik niet. Voilà." (Belga/INM)

"Ik vind het jammer dat we hier een dag na de mooiste zege uit mijn carrière allemaal samenzitten en over doping praten. Mijn ploegmaats en ik hebben ons gedurende weken, vaak ver van huis, afgebeuld op training. En wat gebeurt er? Men beschuldigt mij ervan een valsspeler en een leugenaar te zijn. Dat is niet cool", vertelde de 28-jarige Brit met Keniaanse roots. "Ik heb extreem hard gewerkt om dit resultaat te bereiken. Al mijn uitslagen zijn de vrucht van hard werken, met een fantastisch team achter mij. Men mag zeggen wat men wil. Ik weet wat ik heb gedaan en ik ben er fier op." Na zijn zege op de Mont Ventoux werd Froome gevraagd naar Lance Armstrong. De Sky-kopman had toen geantwoord dat hij de vergelijking met de Amerikaan "als een compliment nam". Dat leverde hem enkele opmerkingen op in de (Franse) pers. Froome: 'Lance heeft vals gespeeld, ik niet.' Tijdens de persconferentie op de rustdag zette Froome de puntjes op de i. "Ik heb nooit gezegd dat ik de vergelijking met hem als "een eer" beschouw, zoals is geschreven. Ik heb gezegd dat ik het een compliment vind omdat hij grote wedstrijden heeft gewonnen. Maar Lance heeft vals gespeeld, ik niet. Voilà." (Belga/INM)