Na twee zware dagen in de Alpen kon Froome in de langste rit van deze Tour rustig in het peloton blijven zitten. De kopgroep vormde geen gevaar voor zijn gele trui. "Dat gaf ons de kans om weer wat te herstellen en energie op te doen."

Froome verdedigt zaterdag in de tijdrit van 22,5 kilometer om Marseille, met onderweg één pittige klim, een voorsprong van 23 seconden op de Fransman Romain Bardet. Op de Colombiaan Rigoberto Urán telt hij 29 seconden voorsprong. "Het is een snel parcours, niet heel technisch", aldus Froome. "Een 'power-tijdrit', die past bij mannen met kracht in de benen als Primoz Roglic en Tony Martin. Hopelijk heb ik geen slechte dag. Mijn benen zijn goed, wat dat betreft moet het lukken."

Na twee zware dagen in de Alpen kon Froome in de langste rit van deze Tour rustig in het peloton blijven zitten. De kopgroep vormde geen gevaar voor zijn gele trui. "Dat gaf ons de kans om weer wat te herstellen en energie op te doen." Froome verdedigt zaterdag in de tijdrit van 22,5 kilometer om Marseille, met onderweg één pittige klim, een voorsprong van 23 seconden op de Fransman Romain Bardet. Op de Colombiaan Rigoberto Urán telt hij 29 seconden voorsprong. "Het is een snel parcours, niet heel technisch", aldus Froome. "Een 'power-tijdrit', die past bij mannen met kracht in de benen als Primoz Roglic en Tony Martin. Hopelijk heb ik geen slechte dag. Mijn benen zijn goed, wat dat betreft moet het lukken."