Lance Armstrong moest vorig jaar zijn zes Tourzeges inleveren nadat het Amerikaanse antidopingagentschap USADA hem veroordeelde voor het gebruik van verboden middelen. Volgens USADA was Armstrong het middelpunt van een grootscheeps dopingnetwerk. Armstrong gaf zijn verzet tegen USADA op, maar gaf nooit toe dat hij doping gebruikt heeft.

Publieke biecht

Het interview met Oprah Winfrey gaat door bij Armstrong thuis in Texas en wordt uitgezonden op 17 januari. Het gesprek zal over de dopingzaak gaan, meldt CNN. In de Amerikaanse media barstte meteen de speculatie los dat Armstrong een publieke biecht zou houden. Oprah laat echter weten dat het interview niet live zal worden uitgezonden. Ze wil ook niet onthullen wanneer het opgenomen wordt.

Winfrey heeft een behoorlijk palmares voor wat betreft ontboezemingen van celebrities. Zo kreeg ze zangeres Whitney Houston aan de praat over haar drugsgebruik.

Miljoenen kwijt

De New York Times berichtte vorige week dat Armstrong al even met zijn intimi praat over bekentenissen. Daarmee zou hij een terugkeer naar de sport voorbereiden. Armstrong (41) lanceerde na zijn wielerpensioen een succesvolle tweede carrière als triatleet.

Na de dopingveroordeling mag hij niet meer deelnemen aan triatlons. De zaak heeft hem miljoenen gekost aan opgezegde sponsorcontracten. Ook Armstrongs stichting Livestrong, die zich bezighoudt met de strijd tegen kanker, zou klappen gekregen hebben.

Lance Armstrong moest vorig jaar zijn zes Tourzeges inleveren nadat het Amerikaanse antidopingagentschap USADA hem veroordeelde voor het gebruik van verboden middelen. Volgens USADA was Armstrong het middelpunt van een grootscheeps dopingnetwerk. Armstrong gaf zijn verzet tegen USADA op, maar gaf nooit toe dat hij doping gebruikt heeft. Publieke biecht Het interview met Oprah Winfrey gaat door bij Armstrong thuis in Texas en wordt uitgezonden op 17 januari. Het gesprek zal over de dopingzaak gaan, meldt CNN. In de Amerikaanse media barstte meteen de speculatie los dat Armstrong een publieke biecht zou houden. Oprah laat echter weten dat het interview niet live zal worden uitgezonden. Ze wil ook niet onthullen wanneer het opgenomen wordt. Winfrey heeft een behoorlijk palmares voor wat betreft ontboezemingen van celebrities. Zo kreeg ze zangeres Whitney Houston aan de praat over haar drugsgebruik. Miljoenen kwijt De New York Times berichtte vorige week dat Armstrong al even met zijn intimi praat over bekentenissen. Daarmee zou hij een terugkeer naar de sport voorbereiden. Armstrong (41) lanceerde na zijn wielerpensioen een succesvolle tweede carrière als triatleet. Na de dopingveroordeling mag hij niet meer deelnemen aan triatlons. De zaak heeft hem miljoenen gekost aan opgezegde sponsorcontracten. Ook Armstrongs stichting Livestrong, die zich bezighoudt met de strijd tegen kanker, zou klappen gekregen hebben.