De Zwitser Fabian Cancellara neemt dit jaar niet deel aan de Ronde van Frankrijk. Dat staat te lezen op de website van Het Nieuwsblad. 'Spartacus' wil zich op het WK in Firenze focussen en past daarom voor de 100e Tour, die op 29 juni in Corsica begint.

"De Tour heeft me al mooie dingen geschonken, maar nu stel ik andere doelen zoals het WK in Firenze", zegt de renner van RadioShack-Leopard Trek. "Daarom zal ik na de Ronde van Zwitserland geen Tour rijden, wel de Rondes van Oostenrijk, Polen en Spanje om op dat WK voor te bereiden."

Tour start niet met tijdrit

De 32-jarige Cancellara en de Ronde van Frankrijk waren tot nu toe een geslaagd huwelijk. Vorig jaar nog droeg hij na winst in de proloog in Luik de eerste zes etappes de gele trui. In totaal won hij al acht ritten.

Dit jaar begint de Tour, in tegenstelling tot de voorbije jaren, niet met een tijdrit. Mogelijk speelt ook dat mee in zijn beslissing te passen voor La Grande Boucle. (Belga/INM)

De Zwitser Fabian Cancellara neemt dit jaar niet deel aan de Ronde van Frankrijk. Dat staat te lezen op de website van Het Nieuwsblad. 'Spartacus' wil zich op het WK in Firenze focussen en past daarom voor de 100e Tour, die op 29 juni in Corsica begint. "De Tour heeft me al mooie dingen geschonken, maar nu stel ik andere doelen zoals het WK in Firenze", zegt de renner van RadioShack-Leopard Trek. "Daarom zal ik na de Ronde van Zwitserland geen Tour rijden, wel de Rondes van Oostenrijk, Polen en Spanje om op dat WK voor te bereiden." Tour start niet met tijdrit De 32-jarige Cancellara en de Ronde van Frankrijk waren tot nu toe een geslaagd huwelijk. Vorig jaar nog droeg hij na winst in de proloog in Luik de eerste zes etappes de gele trui. In totaal won hij al acht ritten. Dit jaar begint de Tour, in tegenstelling tot de voorbije jaren, niet met een tijdrit. Mogelijk speelt ook dat mee in zijn beslissing te passen voor La Grande Boucle. (Belga/INM)